Суспільство

Житомирську чудо-писанку виставили на Майдані Незалежності у Києві

23 August 2012, 14:04

 

В День Незалежності в центрі Києва проведуть Парад Писанок. На ньому представлять просто таки гігантські експонати - по чотири метри заввишки, - розповідають журналісти Подробиць.

Цими днями близько двох десятків гігантів заполонили Майдан. Чотири метри візерунків на будь-який смак малювали в різних куточках України. І як віп-персон, на спеціальному транспорті, доправили в столицю.

Як у Казці про ріпку, один за одним вишикувалася спец-бригада. Тут і гайкові ключі, і спеціальні кріплення. Підняти чотириметрову писанку виявилося справою не з легких. Трішки зусиль та кмітливості й український оберіг красується на возі. Охочі закарбувати враження готують фоторушниці і шикуються в чергу. Адже кожен витвір має свій колір, візерунок та символіку.

На День Незалежності спеціальна колона квадроциклів, прикрашених квітами, відвезе писанки на Співоче поле. 

«Доля цікава в них, хоч вони вже пройшли тисячі кілометрів, на Співочому полі вони разом з квітами 14 днів в гармонії милуватимуть киян, а далі музей під відкритим небом - Пирогово приймає їх і буде радувати всіх туристів», - розповів організатор Ігор Добруцький.

Ім'я найкрасивішої стане відомим уже на цих вихідних. Розмальований фаворит отримає 100 тисяч гривень. 

 

Житомир.info за матеріалами Подробиці-ТВ

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі