Суспільство

В центрі Житомира побили «депутата», який крав у товариства

6 September 2012, 09:33

У Житомирі, біля книгарні «Знання» на вул.Київській письменники брати Капранови провели акцію побиття «депутата».

Під час цього дійства кожен бажаючий міг побити буковим кийком фігуру «депутата», яка була прив’язана до дерева та символізувала корумпованість та зажерливість нинішньої влади.

«Такою карою на Січі карали за розкрадання бюджетних коштів, тоді це називалося крадіжкою з військової скарбниці, а також за рейдерство, або незаконний податковий тиск»,- розповіли організатори.

Запитавши в громади, яка зібралася на акцію: «Чи дійсно «депутат» заслуговує на таке покарання?»,  (на січі судочинством займалося віче-зібрання представників громади, яка виносила вирок і карала злочинця) фігуру було прив’язано до дерева, після чого кожен міг підійти та вдарити її кийком.

 «Я вважаю, що було б абсолютно чесно та абсолютно правильно на місце цієї уявної фігури поставити нинішніх депутатів. Я просто не бачу іншого способу щось змінити в цій країні», - зауважив один з учасників «побиття».

Побити «депутата» зможуть і жителі інших сіл та містечок, куди завітають Капранови. Вони вважають, що таким чином дають зрозуміти і народу і владі, що під час виборів кожен громадянин зможе покарати нинішню владу, нехай не буковим кийком, а лише своїм голосом в бюлетені.

Як повідомляв Житомир.info, 5 вересня в Житомирі відбулася зустріч з представниками першої п’ятірки виборчого списку партії «Українська платформа «Собор»: письменниками братами Віталієм та Дмитром Капрановими, екс-міністром закордонних справ Володимиром Огризко, заслуженими артистками України сестрами Галиною та Лесею Тельнюк.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі