Політика

В житомирському університеті вручили премію Валерія Шевчука за кращу книжку прози

28 September 2012, 10:24

27 вересня в Житомирському державному університеті ім. І. Франка відбулась урочиста церемонія вручення Літературної премії Валерія Шевчука за кращу книжку прози, видану українською мовою.

Лауреатом став Юрій Щербак – за роман «Час смертохристів. Міражі 2077 року». Премію – почесну відзнаку «Голова Чацького» роботи житомирського скульптора Олександра Костюка та диплом – вручив сам живий класик української літератури Валерій Шевчук.

Ведучий церемонії, голова журі конкурсу Віктор Мойсієнко зазначив, що премія відбулась завдяки житомирському меценату, лідеру Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» на Житомирщині Геннадію Зубку. 

Юрій Щербак закликав присутнє студентство бути активними у вирішенні проблем сьогодення: «Ми повинні думати про долю України і про долю наших дітей. Ми не повинні бути байдужими, щоб не спрацював геніальний український принцип «моя хата з краю» - залишитись непоміченими, але зубожілими і живими. Кожен українець повинен зробити для себе висновки та не допустити занепаду держави».

«Мені дуже приємно, що саме Юрій Щербак отримав цю премію - це саме та людина, яка своїми діями показала свою незламну громадянську позицію. Валерій Шевчук – це унікальне явище для Житомира, це людина, котрою повинні пишатись житомирські студенти, шанувати свого земляка, який представляє наше місто в Україні, світі та долучатись до його творчості», - сказав лідер Об’єднаної опозиції на Житомирщині Геннадій Зубко.

Як повідомляв Житомир.info, цьогоріч премію Валерія Шевчука вручали вперше

Прес-служба Об’єднаної опозиції ВО «Батьківщина» у Житомирській області 

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі