Місто

У Житомирі нарахували 1200 кіосків, третина з яких встановлена без дозвільних документів

21 March 2013, 18:24

У Житомирі третина усіх тимчасових споруд для ведення підприємницької діяльності встановлені без належних дозвільних документів.

Про це 21 березня розповів директор ПП «Ідеал-Центр» Тарас Борис під час громадських обговорень проекту регуляторного акут «Про затвердження комплексної схеми розміщення та архітектурних типів тимчасових споруд для провадження підприємницької діяльності на території Житомира».

«Відповідно до укладених з міською владою договірних засад нашим підприємством була розроблена комплексна схема, яка включає в себе проведення інвентаризації існуючих тимчасових споруд, інвентаризації наявних територіальних обмежень та визначення цих планувальних обмежень, виконання робіт по формуванню територій, зонуванню та відповідного розміщення по даним територіям тимчасових споруд. Також проект обумовлює впорядкування груп тимчасових споруд, де вони в деяких випадках є хаотично розміщеними, або ж в центральній частині міста потребують комплексного впорядкування. Крім того, розроблені архітектурні типи, зразки проведення благоустрою; обумовлено проведення робіт по впорядкуванню груп тимчасових споруд і в деяких випадках навіть демонтажу існуючих споруд, які мають незадовільний вигляд, або встановлені без відповідних на те дозвільних документів. Так, за результатами проведеної інвентаризації, було визначено, що з наявних в місті понад 1200 тимчасових споруд мали повний пакет документів трохи більше 800. Тобто 1/3 розміщених споруд розташована або без дозвільної документації, або з невідповідною документацією чи порушеннями норм розташування. Також було проведено інвентаризацію наявних зупинок громадського транспорту, в тому числі зупинок з наявними тимчасовими спорудами, та зупинок, де можливо розмістити такі споруди для ведення підприємницької діяльності», - розповів Тарас Борис.

За інформацією управління містобудування, архітектури та дизайну міського середовища міськради, на сьогодні в м. Житомирі відсутній нормативно-правовий акт, яким визначаються місця розташування тимчасових споруд на території міста з урахуванням всіх визначених законодавством вимог. Водночас нагального вирішення потребують проблеми упорядкування розміщення уже існуючих тимчасових споруд з урахуванням тенденції до їх збільшення. До того ж розміщення підприємцями тимчасові споруд, що мають різний зовнішній вигляд, негативно впливає на естетичний зовнішній вигляд міста. Цю проблему планується вирішити, затвердивши запропоновані типи архітектурних споруд у комплексній сфері, що дозволить управлінню містобудування, архітектури та дизайну міського середовища оформляти паспорти прив’язки тимчасових споруд з формуванням чітких вимог до утримання споруд, здійснення благоустрою та озеленення прилеглих територій. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі