Суспільство

«Бантики та метелики»: в Житомирі благодійний фонд влаштував свято для особливих дітей

2 June 2013, 14:03

«Бантики та метелики» – свято, яке влаштував для дітей з особливими потребами Міжнародний благодійний фонд «Місія в Україну». Веселі конкурси, спілкування, призи й солодощі, а ще радість і усмішки – зовсім небагато потрібно дітям, щоб відчути себе щасливими й потрібними.

На захід з нагоди Дня захисту дітей, що відзначається в перший день літа, прийшло багато гостей, і не з порожніми руками. Як же без подарунків? Хоча любов і увага дорослих, а насамперед суспільства – то найперше, чого потребують особливі діти.

«Місія в Україну» – це міжнародний благодійний фонд, який надає допомогу за кількома напрямками. Свого часу він починався із маленької кімнати, як жіночий центр, з дітьми-інвалідами ми почали займатися пізніше. Коли вперше в Україні провели табір для діток з особливими потребами, зрозуміли, настільки важливе для них спілкування. Сьогодні ж на обліку фонду перебуває близько 500 таких дітей. Вони отримують реабілітаційну, психологічну та медичну допомогу», – розповіла керівник житомирського відділення МБФ «Місія в Україну» Олександра Башек.

Захід проходив у Житомирі не вперше, і в його організації допомагають багато людей: діти нікого не залишають байдужими.

На одному з конкурсів чоловікам довелося зав’язувати дівчатам бантики. Спробував це зробити і депутат Житомирської обласної ради Сергій Сухомлин. Каже, вийшло так собі.

«На жаль, банти я добре зав’язувати не вмію, але навчусь… Мене надихає атмосфера цього свята. Клоуни, банти, повітряні кульки, море добра, любові й позитивної енергії –

це емоції, які супроводжували колись мої дитячі свята… Присутні тут діти трохи інші, і ми повинні обов’язково з ними контактувати, розуміти їх, і вони змінять нас, дорослих, на краще. Такі заходи дуже потрібні», – поділився враженнями Сергій Сухомлин.

«Важливо, що діти почувають себе тут, як удома. Стільки радості й позитивних емоцій – це щастя і для батьків, і для гостей. Я згадувала не тільки своїх дітей, як мама, а й власні дитячі свята. В дитинстві ми часто влаштовували різні заходи – було дуже весело… Сьогодні я прийшла із внучкою. Златі сподобалося, вона танцювала з усіма, брала участь у конкурсах», - розповіла Людмила Зубко.

Яке свято без солодощів? Після розважальної програми дітей чекав святковий стіл, а також торт, приготований дбайливим кухарями з «Майстерні шоколаду».

Прес-служба ГР «Наш дім Житомир»

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі