Влада

Хто хазяйнує на житомирській греблі: приватні інвестори чи комунальне підприємство?

20 June 2013, 13:23

19 червня на засідання виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядалось питання про передачу греблі по вул. Жуйка, 12 з балансу Комунального підприємства експлуатації штучних споруд та баланс КП «Житомиртеплокомуненерго».

Даний проект рішення був додатково внесений до порядку денного засідання виконкому управлінням комунального господарства Житомирської міської ради.

«Враховуючи звернення комунального підприємства «Житомиртеплокомуненерго» та лист про відсутність заперечень комунального підприємства експлуатації штучних споруд, пропонується передати греблю по вул. Жуйка, 12 КП «Житомиртеплокомуненерго». Справа в тому, що дана споруда знаходиться на території цього підприємства – шостої районної котельні. Якщо в перспективі розглядати якусь реконструкцію, то ніякої землі там немає», - розповів начальник управління комунального господарства Олександр Марцун.

Член міськвиконкому Віталій Француз поцікавився, чи не пов’язана ця передача нерухомого майна з тим, що на даній греблі уже розпочало свою роботу приватне підприємство, якому у березні 2013 року було надано дану споруду в оренду. Зокрема, рішенням міськвиконкому від 20 березня був наданий дозвіл на укладання договору оренди терміном 12 років ТОВ «Житомиркомунсервіс» гідротехнічної споруди КП «Експлуатація штучних споруд» Житомирської міської ради за адресою вул. Жуйка, 12 для розміщення гідротехнічної споруди з орендною платою 16200 грн. без ПДВ за базовий місяць розрахунку.

Перший заступник мера Житомира Галина Семенець зазначила, що не має жодної інформації про те, що на греблі розпочата будь-яка господарська діяльність.

 «Стосовно того, що там уже щось почали будувати, у мене немає інформації», – зазначила Галина Семенець.

Начальник комунального господарства міської ради Олександр Марцун також розповів про те, що змін на греблі не відбулось.

«Гребля не використовується за призначенням, хоча має перспективи, якщо буде якийсь інвестор. Нічого не змінилося: усе як було, так і є. Єдине – на період паводку там організовувалось спостереження рівня води», - розповів Олександр Марцун.

У той же час під час прес-конференції з приводу відкриття Європейського тижня сталої енергетики, яка відбулась 19 червня в Києві, мер Житомира Володимир Дебой розповів про те, що вже розпочалось відновлення колишньої міні-ГЕС в районі вул. Жуйка в Житомирі. Про це повідомляє кореспондент видання «Слово і Діло».

«Не відмовився мер і від ідеї побудови гідроелектростанції, яку він озвучив ще три роки тому у своїй передвиборчій програмі. У відповідь на запитання кореспондента «Слово і діло», Дебой розповів, що зараз за рахунок приватних інвестицій розпочато відновлення колишньої міні-ГЕС у районі вул. Жуйка. У той же час побудова ГЕС середньої потужності також можлива - принаймні, зараз розглядається економічне обґрунтування цього проекту. Втім, мер поки не знає, за рахунок яких коштів буде здійснюватися будівництво, якщо воно буде здійснюватися взагалі», - повідомляє сайт «Слово і Діло».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі