Місто

Транспортні плани влади Житомира: GPS-навігатори, електронні табло і Wi-Fi на зупинках

21 June 2013, 14:58

 GPS-навігатор – у кожну маршрутку. Таким нововведенням житомирські можновладці хочуть поліпшити життя городян.

У міськраді кажуть, що маршрутки, обладнані такими приладами, ходитимуть чітко за графіком навіть у вечірній час.

«Це потрібно, щоб рух транспорту у Житомирі був впорядкований, ефективний і, в першу чергу, зручний для мешканців. Ми плануємо також поставити на зупинках електронні табло, які б могли інформувати житомирян про те, в який час, який номер маршруту повинен під’їхати, скільки треба чекати», - каже заступник мера Житомира Юрій Мойсеєв.

Мойсеєв повідомив, що GPS-навігатори за власний кошт будуть встановлювати самі перевізники. Це було однією з умов договору на закріплення за ними маршрутів. У планах влади – оснастити навігацією комунальний транспорт.

Володимир Іваницький – перший житомирський перевізник, який обладнав маршрутки системою GPS-навігації. Тепер він може в онлайн-режимі відслідковувати пересування своїх автобусів по місту.

Розробники навігаційної системи кажуть, що схожий проект вже запроваджений і успішно реалізується у Коростені. За словами розробників, контролювати пересування потрібної маршрутки можна буде навіть з телефону. А на зупинках окрім електронних табло і камер відеоспостереження встановлять безкоштовні точки Wi-Fi.

Якщо все вдасться, у міськраді планують забезпечити житомирські маршрутки GPS-навігаторами та системами сповіщення зупинки вже  до кінця літа з мінімальними витратами з бюджету.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі