Влада

Спортсмени-парашутисти судяться з департаментом сім’ї, молоді та спорту Житомирської облдержадміністрації

2 July 2013, 11:03

Керівництво Авіаційно-спортивного центру ім. Валентини Закорецької (м. Житомир) заявляє, що Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної держадміністрації у 2013 році зірвав проведення всіх заходів з парашутного спорту в області: навчально-тренувальних зборів, ІІ Відкритого чемпіонату області з парашутного багатоборства, Кубку з класичного парашутизму пам’яті Валентини Закорецької тощо.

Про це йдеться у заяві голови правління авіаспортцентру ім.. В. Закорецької Володимира Бойка, опублікованій на офіційному сайті центру. 

«Департамент сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної держадміністрації заявив, що не допустить проведення офіційних змагань чи навчально-тренувальних зборів з парашутного спорту, оскільки Авіаспортцентр ім. В.Закорецької в 2012 році відмовився взяти участь у агітаційних заходах Партії Регіонів на підтримку житомирського губернатора Сергія Рижука, який балотувався до Верховної Ради України. Зокрема чиновники звинувачують спортсменів у тому, що у вересні 2012 року ми публічно засудили керівників місцевого осередку партії, які без нашого дозволу провели на нашій навчально-тренувальній базі на аеродромі «Житомир-Смоковка», так званий, фестиваль електронної музики «УГАР АНГАРА». Після цього департамент оголосив про розірвання в односторонньому порядку договору з нашою організацією та заборону проведення на території області будь-яких офіційних змагань з парашутного спорту», - йдеться у заяві авіаспорт центру.

У зв’язку з цим авіаспортцентр ім. В.Закорецької звернувся з адміністративним позовом до департаменту у справах сім’ї, молоді та спорту. Постановою Житомирського окружного адміністративного суду від 08.04.2013 у справі № 0670/8839/12 позов був задоволений, а рішення про одностороннє розірвання договору скасовано як незаконне.

Однак, за словами голови правління авіаспортцентру Володимира Бойка, керівництво департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної держадміністрації продовжило, всупереч судовому рішенню, ігнорувати письмові звернення щодо включення змагань і навчально-тренувальних зборів до календарного плану. Через це заплановані заходи позбавились статусу офіційних, а їх проведення втратило будь-який сенс через неможливість присвоєння учасникам таких змагань спортивних розрядів. 

Керівництво авіаспортценту знову звернулось до суду, який визнав протиправною бездіяльність департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації щодо включення до календарного плану фізкультурно-оздоровчих і спортивних заходів Житомирської області на 2013 навчально-тренувальних зборів з класичного парашутизму та парашутного багатоборства.

«Але директор департаменту сім’ї, молоді та спорту Житомирської обласної державної адміністрації Раїса Гула ігнорує вже друге судове рішення. Вважаємо, що чиновник, який судиться зі спортсменами, а програвши – відмовляється виконувати рішення суду, повинен не просто піти з посади, а й має бути притягнутий до кримінальної відповідальності за невиконання рішення суду й перевищення владних повноважень», - йдеться у заяві правління авіаспортцентру.

Як повідомляв Житомир.info, у вересні 2012 року прихильники Партії регіонів розгромили авіаційно-спортивний центр під Житомиром.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі