Влада

Дітей у житомирських садочках годують в борг, - Валентина Весельська

19 July 2013, 10:48

Як повідомляв Житомир.info, 17 липня на засіданні Житомирського міськвиконкому депутат облради Сергій Сухомлин розповів, що у одному з дитячих садочків міста дітей годують «чорним» м’ясом, яке ставлять варити за кілька годин до обіду.

Начальник управління освіти Житомирської міськради Валентина Весельська, коментуючи Житомир.info дану ситуацію, розповіла, що у той день на обід у садочку був гуляш, і щоб він краще протушився та впрів, м'ясо поставили варити на малому вогні завчасно.

«Сергій Іванович відвідав дитячий садок і поспілкувався з завідувачем та медичною сестрою, розпитав про харчування, про якість продуктів, про меню. Під час розмови медична сестра сказала, що на обід буде гуляш, для того, щоб він втушився на маленькому вогні, його поставили варити зранку. Але приготування страв у цей день, як і завжди, відбувалося з якісних продуктів. А щодо слів Сергія Івановича про чорне м'ясо: не ходив він на кухню і не бачив особисто, яке м'ясо варилося. Я вважаю, що це, можливо, було деяким перебільшенням», - зазначила Валентина Весельська.

За словами начальника управління освіти Житомирської міськради, батьки можуть не хвилюватися за харчування дітей у дитсадках, адже неякісні продукти одразу повертаються постачальнику.

«Контроль якості продуктів здійснюється у садочку, неякісна продукція одразу повертається. Про такі випадки керівництво садочка обов’язково повідомляє управління освіти. За 7 місяців моєї роботи на посаді начальника таких випадків не було, окрім одного, коли постачальник, переплутавши, привіз у садочок сосиски не вищого ґатунку, як замовлялося, а першого. Тоді ці продукти були одразу повернені постачальнику», - розповіла Валентина Весельська.

Начальник управління освіти також пояснила затримку з постачанням деяких продуктів у дитячі заклади відсутністю проплати рахунків з боку казначейства.

«Бувають певні періоди, коли в садочки можуть не завозитись деякі продукти, наприклад, сир чи яйця. Це пов’язано з тим, що постачальники, які, відповідно до договорів, забезпечують дитячі садочки певними продуктами, але не отримують вчасно кошти за поставлену продукцію у зв’язку з тим, що казначейство не проплачує їхні рахунки. Деякі з підприємців возять продукти в борг, але не всі. Зараз ми ведемо переговори з усіма постачальниками і просимо, наскільки це можливо, вчасно забезпечувати заклади продуктами, але кожен постачальник вирішує по собі. Наразі всі заявки та всі документи, що стосуються харчування та проплати продуктів постачальникам, своєчасно зареєстровані в казначействі. Тобто міська рада фінансує, казначейство не проплачує», - розповіла Валентина Весельська.

Таким чином, за словами начальника управління освіти, якщо якогось продукту немає у дошкільному закладі, шеф-кухар та медична сестра корегують меню, для того, щоб забезпечити енергетичну цінність харчування дітей, виходячи з тих продуктів, які є наявні.

«Зараз такі випадки поодинокі, тому коригуванням меню займаються працівники садочка: шеф-кухар та медична сестра. В разі виникнення частої необхідності в корегуванні меню я буду порушувати клопотання перед міським головою ввести в штат управління освіти інженера-технолога, який буде займатися калькуляцією та корегуванням меню для повного забезпечення дитини необхідними білками, вуглеводами, жирами, відповідно до встановлених норм», - запевнила Валентина Весельська.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі