Політика

Сергій Сухомлин про неякісне харчування у дитячих садках Житомира

18 July 2013, 12:16

17 липня на засіданні виконавчого комітету Житомирської міської ради розглядалось питання про роботу управління освіти.

Під час доповіді начальника управління Валентини Весельської член виконкому Сергій Сухомлин підняв питання харчування у дитячих садках Житомира.

«Зранку 17 липня я та мої колеги-депутати відвідали 3 дитячі садочки, в одному з них м’ясо на обід почали варити ще зранку, бо воно такої якості, що аж чорне. При цьому замінити його на інший білок працівники дитсадочка не можуть, бо з постачанням твердого сиру, яєць, соку та інших продуктів є затримки більше місяця», – розповів Сергій Сухомлин.

Він поцікавився у начальника міського управління освіти Валентини Весельської, чому склалася така ситуація з харчуванням у дитсадках та як планується вирішити дану проблему.

Начальник міського управління освіти повідомила, що основна проблема – це тендер, який проходить, однак в ньому немає переможців.

«Щоб виконати харчові норми, ми замінюємо одні продукти іншими, але до кінця липня у нас будуть вже проведені тендери по соках, сиру і т.д.», – повідомила Валентина Весельська.

Однак чим годуватимуть дітей до кінця цього місяця, якщо м’ясо незрозумілої якості, а ні яєць, ні сиру немає, вона не розповіла.

«З тендерами на ремонти чи шкільні автобуси ми сьогодні ще можемо почекати, але коли мова йде про харчування – а сьогодні дітей годують незрозуміло чим, ситуація вимагає активніших дій з боку керівництва управління освіти», – зазначив Сергій Сухомлин.

Валентина Весельська повідомила, що за дитяче харчування відповідають керівники дошкільних закладів і якщо керівник не проконтролював ситуацію, вона «буде вживати заходів». Однак за словами начальника управління освіти, жодної доповідної про неякісні продукти від завідуючих дошкільними навчальними закладами не надходило.

Нагадаємо, що законодавчо вплинути на якість харчів жоден завідуючий садочка чи директор школи сьогодні не має можливості. Тендери на закупівлю продуктів на початку кожного року проводять місцеві управління освіти. Саме вони визначають компанії-постачальники, які упродовж року працюють із садками та школами, що їм підпорядковані. Навчальним закладам фактично доводиться приймати те, що їм привозять.

«В управлінні освіти є ряд проблем, які начальник просто не піднімає. Сьогодні загальновідома ситуація із затримкою коштів держказначейством, є нехватка коштів у місцевому бюджеті. Однак Валентина Весельська про це мовчить – як наслідок, кошти на оплату тих же продуктів не надходять, або надходять із значною затримкою, і постачальники продуктів змушені брати ті харчі, які їм дають без грошей, – неякісні або прострочені, які компанія не може збути», – підкреслив Сергій Сухомлин.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі