Суспільство

Водії черговий раз відмовились безкоштовно везти житомирських пенсіонерів, в облдержадміністрації кажуть - це незаконно

18 September 2013, 10:55

Водії приміських житомирських автобусів черговий раз відмовились безкоштовно перевозити пенсіонерів.

Нагадаємо, раніше пільговики з приміських сіл мали один день у тиждень, коли проїзд до Житомира для них був безкоштовний – по середах. Тепер «маршрутчики» відмовляються возити пенсіонерів безкоштовно. Аргументують це неіснуючою постановою, пов’язаною з розпорядженням житомирського губернатора Сергія Рижука, згідно з яким 9,4 млн. грн. субвенції заберуть у районів і віддадуть житомирському ТТУ.

«Сьогодні, 18 вересня, автобус №16 «Житомир-Скоморохи», котрий вийшов із Житомира о 7.25, категорично відмовився везти пенсіонерів. На «музикалці» буквально за шкірки викидав їх з маршрутки. О 10.30 відправився автобус «Житомир-Троянів»: водій теж відмовився везти пільговиків. Каже: «У нас наказ хазяїна пенсіонерів не катати», - розповіла депутат Житомирської районної ради Галина Стец.

В департаменті промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Житомирської облдержадміністрації Житомир.info прокоментували ситуацію, наголосивши, що ні водії, ні перевізники не мають право позбавляти пенсіонерів гарантованих їм пільг.

«Пільг стосовно обслуговування деяких категорій громадян ніхто не відміняв – ні Президент, ні Верховна Рада, ні будь-який інший орган. І водії не мають права позбавляти людей пільг. Стосовно цього проводилась роз’яснювальна робота і з водіям, і з перевізниками. Так що вони про це знають. Щодо випадків, коли водії позбавляють пільговиків безкоштовного права на проїзд, ми з’ясуємо ситуацію і вплинемо на це», - прокоментувала заступник директора департаменту промисловості, розвитку інфраструктури та туризму Лариса Алексейчук.

Як повідомляв Житомир.info, депутат обласної ради Руслан Годований переконаний, що голова Житомирської райдержадміністрації та перевізники, які не хочуть возити пільговиків, займаються шантажем обласної влади.

P.S. Під час підготовки матеріалу в редакцію Житомир.info зателефонувала Галина Стец і повідомила, що в автобус рейсом «Житомир-Скоморохи», час відправлення якого – 11.00, усі пенсіонери сіли безкоштовно.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі