Культура

У Житомирі відбулась церемонія вручення літературної премії Валерія Шевчука

28 September 2013, 10:50

Лауреатом літературної премії Валерія Шевчука став письменник з Житомирщини Володимир Даниленко. Урочисту церемонію вручення літературної премії, яка відбулася у Житомирському Державному університеті імені Івана Франка відкрив професор Віктор Мойсієнко. Валерій Шевчук, який вручив премію, каже життя письменника пов’язане з усамітненістю, проте час від часу потрібно виходити на люди.

«Премія є одним із тих дверцят, через які можна вийти на люди, але тут завжди відбувається і зворотне явище, починається спекуляція, починається вибивання премій, через це ми постановили, що це буде не грошова премія, а щоб це була достойна премія», - зазначив Валерій Шевчук.

Лауреат премії Володимир Даниленко розповів, що в книзі, завдяки якій вів отримав таку почесну відзнаку, він розказує про кризу сучасної сім’ї і про те, як сім’я з цієї кризи виходить.

Народний депутат України Геннадій Зубко, за підтримки якого, відбулася церемонія вручення премії привітав письменника. За словами нардепа, йому приємно, що саме житомирянина удостоїли такої високої відзнаки, і зазначив, що дуже важливо підтримувати своїх земляків.

«Можна визнати людину на світовому рівні, можна визнати її на державному рівні, але дуже важливо, коли людина визнається рідною маленькою Батьківщиною», - сказав Геннадій Зубко.

Студенти та викладачі, що прийшли на вручення премії, змогли поспілкуватися та задати свої запитання письменникам.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі