Місто

Чому в Житомирі затягується процес впровадження GPS-навігації в маршрутках та встановлення електронних табло на зупинках

17 October 2013, 12:06

Житомирянам пообіцяли впровадити систему GPS-навігації в маршрутках, перевізники придбали обладнання, однак використовувати його й досі не можуть.

Про це на своїй сторінці у Facebook написав депутат обласної ради Дмитро Кропачов, який звернувся до мера Житомира Володимира Дебоя з вимогою прозвітувати про впровадження системи GPS-навігації в міських маршрутках.

«Перевізники стали заручниками ситуації, коли встановили обладнання місцевої фірми за більш низькими цінами, а виявилося, що в мерії підписали договір про програмне забезпечення системи з киянами. По великому рахунку, навігація вже могла б працювати з початку осені і жителі міста переставали б скаржитися на те, що на певному маршруті авто працюють не за графіком, чи відсутні у вечірній час. З незрозумілих причин, або через те, що на житомирський ринок будь-яким способом хочуть затягнути столичну фірму, навіть, не зважаючи на реальну економію від використання послуг місцевого підприємства, система не працює й досі», - написав Дмитро Кропачов у Facebook.

За інформацією керівника житомирської фірми «Автоімідж», вони обладнали GPS-трекерами близько 90% міських маршруток. Усе готово до роботи, але повноцінно проект вони не могли запустити раніше, адже «чиновники міськради всіляко намагаються протягнути фірму «Саттранс навігатор» з Києва».

«Попри те, що у серпні-вересні був підписаний договір між Житомирським КП «Міський інформаційний центр» (Абонент) та Житомирське ПП «Автоімідж» (Оператор) про надання послуг з визначення місцезнаходження об’єктів, а постійна комісія міської ради з питань транспорту на своєму засіданні прийняла рішення рекомендувати надати пріоритет «Автоімідж» на впровадження автоматизованої системи GPS моніторингу та контролю за роботою міського пасажирського транспорту міста Житомира, навігація й досі не працює», - зазначає Дмитро Кропачов.

Нагадаємо, ще в квітні 2012 року влада Житомира повідомила про свої наміри обладнати системами GPS-навігації громадський транспорт міста. 

Як повідомляв Житомир.info, місцева фірма «Автоімідж» запропонувала вигідні умови для впровадження GPS-навігаторів у житомирських маршрутках, а також безкоштовне встановлення інформаційних табло на зупинках громадського транспорту з камерами відеоспостереження та WI-FI.

Однак міська влада надала перевагу більш дорогій пропозиції київської компанії, гендиректор якої запевнив, що не нав’язував GPS-обладнання житомирським перевізникам. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі