Події

За інформацію про браконьєра, який вбив лебедя під Житомиром, оголосили грошову винагороду

6 November 2013, 12:26

Сім’я лебедів, які занесені до Червоної книги України, оселилася на озері поблизу Житомира. Птахи самі обрали собі місце і радували око відвідувачів бази відпочинку, біля якої знаходиться водойма. Втім суботнього дня хтось вирішив розважитись та постріляти по живих мішенях.

«Ми почули чотири постріли, і потім після того, як птахи сіли на воду, їх стало на одного менше», - розповідає працівник бази відпочинку Петро.

Працівники спортивно-оздоровчої бази кажуть, планували створити для лебедів необхідні умови, бо сподівались, що ті залишаться на зиму.

Міліція вже розпочала перевірку і шукає мисливців, які незаконно вполювали птаха. За полювання на звірів та птахів, які занесені до Червоної книги України, передбачено штрафи, громадські роботи та, навіть, позбавлення волі строком до трьох років, йдеться в повідомленні на офіційному сайті УМВС України в Житомирській області.

Тим часом адміністрація бази відпочинку оголосила грошову винагороду за інформацію про мисливців, які могли застрелити птаха, та просять повідомляти за номером 067 410 44 10.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі