Політика

Спочатку була ухвала. А далі - перевибори голови Житомирської облради

2 February 2008, 16:16

Фракції “Наша Україна” та “Блок Юлії Тимошенко” в Житомирській обласній раді ознайомлюють громадськість з ухвалою суду щодо заборони приймати участь в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому числі заборони використовувати депутатські мандати, реєструватись для участі в пленарному засіданні, голосувати з питань порядку денного, проходити в приміщення сесійної зали, що знаходиться за адресою м. Житомир, майдан Корольова, 1, четвертий поверх, а також в будь-яке інше приміщення, в якому проводиться чергове чи позачергове пленарне засідання Житомирської обласної ради наступним особам: Синявській Ірині Максимівні, Шевченку Ігорю Івановичу, Головачу Миколі Аскольдовичу, Круку Миколі Зеновичу, Долгих Ярославу Дмитровичу, Мехеду Василю Федоровичу, Франківському Івану Пилиповичу, Зінченку Сергію Миколайовичу, Карпішину Сергію Володимировичу, Савіцькому Петру Степановичу, Фадєєву Ігору Геннадійовичу, Худякову Олександру Кузьмічу, Александрову-Чікілевському Ярославу Борисовичу, Бодрову Олександру Георгійовичу.

Та тим самим припинити розмови окремих осіб щодо незаконних дій та неправомірного захоплення влади фракціями “Наша Україна” та Блок Юлії Тимошенко в стінах обласної ради.

 

 

ПЕЧЕРСЬКИЙ РАЙОННИЙ СУД м. КИЄВА

 

УХВАЛА

 

29 січня 2008 року Печерський районний суд міста Києва в складі:

Головуючого - судді Вовк С.В..

при секретарі Горовій Н.Г.,

розглянувши клопотання Демчука Петра Павловича про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову Демчука Петра Павловича до Пашинського Сергія Володимировича., Жебрівського Павла Івановича. Житомирської обласної територіальної виборчої комісії, третя особа Житомирська обласна рада про визнання незаконною бездіяльності та зобов'язання вчинити дії, -

ВСТАНОВИВ:

Демчук П.П. звернувся до суду з позовною заявою до Пашинського С.В., Жебрівського П.І., Житомирської обласної територіальної виборчої комісії, третя особа Житомирська обласна рада про визнання незаконною бездіяльності га зобов'язання вчинити дії.

Разом із позовною заявою до суду надійшло клопотання про забезпечення вказаного позову, в якому позивач просить заборонити Житомирській обласній раді, її посадовим особам, а також депутатам Житомирської обласної ради реєструвати, допускати до участі в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому числі приймати участь у голосуванні з питань порядку денного, певних осіб, в тому числі заборонити Житомирській обласній раді, посадовим особам, депутатам, працівникам правоохоронних органів, ДСО та іншим охоронним фірмам допускати вказаних осіб в приміщення сесійної зали, а також в будь-яке інше приміщення, в якому проводиться чергове чи позачергове пленарне засідання Житомирської обласної ради, а також заборонити цим особам приймати участь в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому числі заборонити їм використовувати депутатські мандати, реєструватись для участі в пленарному засіданні, голосувати з питань порядку денного, проходити в приміщення сесійної зали.

Клопотання про забезпечення адміністративного обґрунтоване тим, що Рішеннями Ради блоку „Блок Юлії Тимошенко» від 02.06.07 року та Конференції виборчого блоку «Наша Україна» від 14.07.07 року, було позбавлено депутатським повноважень певних осіб, щодо яких позивач просить вжити заходи забезпечення позову.

Вивчивши матеріали, суд вважає, що клопотання Демчука П.П. про забезпечення позову підлягає  задоволенню виходячи з наступного.

Повноваження щодо прийняття рішення про припинення повноважень депутата місцевої ради встановлене нормою підпункту 2; пункти 1 статті 5 Закону України “Про статус депутатів місцевих рад» у відповідності до якої, повноваження депутата місцевої ради припиняються достроково у разі відкликання його політичною партією (виборчим блоком політичних партій), за виборчим списком відповідної місцевої організації, якою його було обрано депутатом місцевої ради, або з інших підстав, пред’явлених вищим керівним органом політичної партії (виборчого блоку політичних партій) за виборчим списком відповідної місцевої організації, якої він був обраний депутатом місцевої ради.

 

 

Рішеннями Ради блоку „Блок Юлії Тимошенко” від 02.00.07 року та Конференції виборчого блоку “Наша Україна” під 14.07.07 року, було позбавлено повноважень депутатів місцевих рад певне коло осіб.

Водночас, невиконання вказаних рішень Ради блоку “Блок Юлії Тимошенко” та Конференції виборчого блоку “Наша Україна” призводить до неповоротних наслідків, участь у сесіях Житомирської обласної ради приймають не уповноважені на це особи, що позбавлені депутатських повноважень і, зважаючи на велику кількість таких депутатів, а саме 14 осіб від загальної кількості депутатів у 95 чоловік може призвести до прийняття незаконних рішень, які суперечать статутній діяльності програм діяльності політичних партій, між якими укладено відповідні угоди про співпрацю, а також те, що станом і по сьогоднішній день не забезпечено прийняття бюджету області, не вирішено ряд важливих соціально-економічних питань, що суттєво впливає на права та охоронювані законом інтереси позивача та виборців.

Відповідно до ст. 117 КАС України, суд за клопотанням позивача або з власної ініціативи може постановити ухвалу про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову, якщо існує очевидна небезпека заподіяння шкоди правам, свободам та інтересам позивач до ухвалення рішення а адміністративній справі, або захист тих прав, свобод та інтересів стане неможливим без вжиття таких заходів, або для їх відновлення необхідно буде докласти значних зусиль та витрат, а також якщо очевидними є ознаки протиправності рішення, дії чи бездіяльності суб’єкта владних повноважень.

Виходячи зі змісту передбаченим ч. 4 ст. 117 КАС України, адміністративний  позов може бути забезпечено забороною вчиняти певні дії.

Керуючись ст. 117, 118 КАС України, суд

 

УХВАЛИВ:

Клопотання Демчука Петра Павловича (м. Житомир. вул. Шевченка буд. №103.) про вжиття заходів забезпечення адміністративного позову задовольнити.

Заборонити Житомирській обласній раді (адреса 10014, м. Житомир, майдан Корольова, 1; код СДРПОУ 13576048), її посадовим особам, а також депутатам Житомирської обласної ради реєструвати, допускати до участі в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому числі приймати участь у головуванні з питань порядку денного наступних громадян України:

Александрова-Чікілевського Ярослава Борисовича, Бодрова Олександра Георгійовича, Франківського Івана Пилиповича, Зінченка Сергія Миколайовича,  Карпішина Сергіааая Володимировича, Мехеда Василя Федоровича, Фадєєва Ігоря Геннадійовича, Худякова Олександра Кузьміча, Синявську Ірину Максимівну, Головача Миколу Аскольдовича, Крук Миколу Зеновича, Шевченка Ігоря Івановича (відома адреса місцезнаходження осіб; 10014. м. Житомир, майдан Корольова, 1) в тому числі заборонити Житомирській обласній раді, посадовим особам, депутатам, працівникам правоохоронних органів, ДСО та іншим охоронним фірмам допускати вказаних осіб в приміщення сесійної зали, що знаходиться за адресою: м. Житомир, майдан Корольова, 1 четвертий поверх, а також в будь-яке інше приміщення, в якому проводиться чергове чи позачергове пленарне засідання Житомирської обласної ради.

Заборонити Синявській Ірині Максимівні, Шевченку Ігорю Івановичу, Головачу Миколі Аскольдовичу, Круку Миколі Зеновичу, Долгих Ярославу Дмитровичу, Мехеду Василю Федоровичу, Франківському Івану Пилиповичу, Зінченку Сергію Миколайовичу, Карпішину Сергію Володимировичу, Савіцькому Петру Степановичу, Фадєєву Ігору Геннадійовичу, Худякову Олександру Кузьмічу, Александрову-Чікілевському Ярославу Борисовичу, Бодрову Олександру Георгійовичу приймати участь в пленарних засіданнях Житомирської обласної ради, в тому мислі заборонити їм використовувати депутатські мандати, реєструватись для участі в пленарному засіданні, голосувати з питань порядку денного, проходити в приміщення сесійної зали, що знаходиться за адресою м. Житомир, майдан Корольова. 1 четвертий поверх, а також в будь-яке інше приміщення, в якому проводиться чергове чи позачергове пленарне засідання Житомирської обласної ради.

Строк пред'явлення ухвали до виконання - 3 роки.

Ухвала підлягає негайному виконанню.

Ухвала з питань забезпечення адміністративного позову може бути оскаржена. Оскарження ухвали не зупиняє її виконання, а також не перешкоджає подальшому розгляду справи.

Ухвала може бути оскаржена в апеляційному порядку до Київського апеляційного адміністративного суду м. Києва, через суд першої інстанції, протягом десяти днів після подання заяви про апеляційне оскарження, яка може бути подана протягом п'яти днів з дня отримання копії ухвали.

 

Прес-служба Житомирської організації "Наша Україна"

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі