Місто

На кільці в центрі Житомира хлопці та дівчата взялися за руки на знак єдності України

12 April 2014, 17:58

12 квітня у Житомирі пройшла акція «Ланцюг Єднання». Не зважаючи на сиру погоду, близько сотні молодих людей з державними прапорами зібралися на площі Соборній, аби висловити свою підтримку миру та єдності України.

Організатори акції планували залучити 3 мільйони осіб, щоб створити живий ланцюг зі Заходу на Схід та з Півночі на Південь України. У Житомирі на справжній ланцюг єдності людей не вистачило, однак житомиряни вдало інтерпретували акцію: взявшись за руки, хлопці та дівчата утворили коло посеред площі Соборної.

Усі бадьорі та в гарному настрої. Дехто з дівчат – у вишиванках та в національних віночках зі стрічками. Вони співали гімн та вигукували «Слава Україні! – Героям слава!». Водії, котрі в цей момент проїжджали площею, підтримували активістів автосигналами.

«Це акція на підтримку наших збройних сил, на підтримку країни. Ми за Україну, ми за її об’єднання. Ми не за те, щоб Крим від’єднувався, хочемо, щоб були всі разом. Ми любимо нашу країну. Люди підтримують нас. Деякі навіть не знали про цю акцію, просто кудись ішли, але, побачивши, приєднуються до нас», - розповіла учасниця акції Любов Ворошилова.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі