Суспільство

У Києві презентували індустріальний парк «Коростень», який дасть 1200 робочих місць

17 April 2014, 13:06

15 квітня в Києві голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Сергій Євтушенко вручив п’яти міським головам міст України – Львова, Долини Івано-Франківської області, Славути Хмельницької області, Коростеня Житомирської області та Кременчука Полтавської області – витяги з Реєстру індустріальних парків.

Про це Житомир.info повідомили в Житомирському регіональному центрі з інвестицій та розвитку.

За словами директора департаменту інвестиційної політики та регіонального розвитку Держінвестпроекту Василя Федюка, до Держінвестпроекту України було подано кілька сотень заявок на створення індустріальних парків. Опрацьовано практично 250 пропозицій від 25 регіонів України.

«Включення до Реєстру індустріальних парків дає території певні преференції, гарантовані державою. Що, в свою чергу, сприяє залученню інвестицій. І в цій сфері перед Україною стоять дуже амбітні завдання. За 5-7 років, завдяки мережі таких парків, Україна зможе залучити близько $8-10 мільярдів інвестицій, створити 80 тисяч нових робочих місць та суттєво збільшити показник ВВП», – розповів Василь Федюк.

В Житомирській області ініціатором створення індустріального парку стала Коростенська міська рада. Розробниками Концепції індустріального парку «Коростень» є Житомирський регіональний центр з інвестицій та розвитку Держінвестпроекту України і управління економіки Коростенської міської ради.

За словами заступника директора Житомирського РЦІР Віталія Сівко, найпривабливіше для інвестицій місто Житомирської області – Коростень – увійшло до п’яти найкращих територій держави для розбудови індустріального високотехнологічного парку. Попереду проведення конкурсу на визначення керуючої компанії, «якірного інвестора», розширення партнерських зв’язків і залучення відомих світових компаній, які вже виявили бажання працювати у Коростені.

«Житомирська область у своїх надрах має великі запаси природних ресурсів, деревини. Але, не потрібно робити ставку на залученні інвесторів саме в ці галузі, бо, будь-які ресурси вичерпні, а їх надмірне використання призводить до різних негативних наслідків. В області пріоритетними у залученні інвестицій є галузі: агропромислове виробництво, машинобудування, автомобілебудування, ІТ-сфера, виробництво обладнання для отримання альтернативних джерел енергії, відновлення роботи льонозаводів, розвиток логістики, індустріальних парків тощо», - зазначає Віталій Сівко.

Під час презентації індустріального парку «Коростень» міський голова Володимир Москаленко наголосив, що в той час, коли в експертних колах країни лише обговорювались переваги і перспективи індустріальних парків, у 2007 році Коростенська міська рада разом з партнерами на практиці зуміли переконатися в перевагах такої моделі розвитку економіки, створивши індустріальну облаштовану територію за своїм значенням ідентичну індустріальному парку.

«Ми передбачаємо, що за перші 10 років роботи парку буде залучено не менше 60 мільйонів доларів зовнішніх та внутрішніх інвестицій, а також створено 1200 нових робочих місць», - розповів Володимир Москаленко.

Фото Житомирського РЦІР

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі