Політика

Житомирські активісти виступають проти спекуляцій на заслугах Майдану

29 April 2014, 16:59

 Проти спекуляцій на ідеях Майдану виступають представники житомирського Автомайдану, Самооборони та Демальянсу.

Кілька днів тому активісти дізналися, що в  Новогуйвинську селищну раду від імені «майданівців» були подані 48 заяв на отримання земельних ділянок. Приніс їх Андрій Федірко, голова новоствореної громадської організації «Народний контроль».

«Ми отримали інформацію про те, що в Новогуйвинській селищній раді готується незаконний «дерибан» землі. ГО «Автомайдан» спільно з ГО «Майдан», Самообороною та ДемАльянсом виїхали туди, викликали міліцію і заявили про порушення. Міліція вилучила ці заяви, зараз вирішується питання про порушення кримінальної справи за фактом шахрайства», - розказав представник ГО «Автомайдан» Олександр Таргонський.

Голова Новогуйвинської селищної ради Валерій Гарбуз розповів активістам, що чоловік, передаючи заяви, наголосив на тому, що ці люди заслужили і мають отримати землю.

Обурені активісти розповіли, що серед тих, хто хотів отримати землю «за заслуги перед Майданом», було чимало членів «дебоївського» виконкому, кримінальні авторитети і навіть родичі вищих міліцейських чинів.

Андрій Федірко каже, що ніяких корисливих цілей не переслідував, сам заяву не писав, а намагався завадити тому, щоб ця земля потрапила у руки росіян.

«Я отримав інформацію, що російська фірма «Династія», власником якої є один із членів Газпрому, знову в черговий раз хоче забрати 24,5 га української землі. Для того, щоб заблокувати це рішення в терміновому порядку я сказав усім своїм знайомим, хто не має землі, щоб вони написали заяви від себе», - пояснює чоловік.

За словами Андрія Федірка, кожен українець може написати заяву на отримання землі, тому він не розуміє, чому на нього всі так накинулися.

Активісти місцевого Майдану кажуть, що останнім часом з'явилося багато людей, які намагаються задля особистої вигоди використовувати здобутки народної революції. Вони переконують: боротимуться з шахраями і надалі, щоб не допустити спекуляцій на темі Майдану, та обіцяють розповісти більше подробиць під час прес-конференції, яка відбудеться 30 квітня о 12.00 в каб.111 Житомирської обласної ради.

 

Андрій Федірко був організатором фестивалю шашлику «Золотий баран», який проводився у парку на День міста

Екс-губернатор Сергій Рижук, колишній мер Володимир Дебой та Андрій Федірко. День міста, 2012 рік.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі