Події

Під Слов’янськом озброєні екстремісти напали на житомирських десантників, є загиблі

2 May 2014, 22:32

 Ввечері 2 травня недалеко від м. Слов’янськ Донецької області озброєні екстремісти напали на військових житомирської 95-ї аеромобільної бригади.

Про це інформує офіційний сайт Міністерства оборони Україні.

«Станом на 21.30 в районі села Андріївка поблизу Слов’янська група озброєних екстремістів здійснила напад із застосуванням стрілецького озброєння на військовослужбовців 95-ї окремої аеромобільної бригади Збройних Сил України. Триває жорстке бойове протистояння. На даний час підтверджено інформацію щодо загибелі двох українських військовослужбовців», - йдеться у повідомленні Міноборони.

В оборонному відомстві інформують, що напередодні вдень екстремістами була здійснена спроба перешкодити виконанню десантниками завдань за призначенням шляхом блокування мосту. При цьому озброєні екстремісти використовували вже звичну для себе тактику терористичних угруповань – залучення до блокування місцевих мешканців, у тому числі жінок.

Сайт Міноборони повідомляє, що генерал-полковник Михайло Коваль висловив співчуття родинам загиблих сьогодні військовослужбовців ЗС України. Він зазначив, що вже порушено питання щодо нагородження цих військовослужбовців вищими державними нагородами та присвоєння їм чергових військових звань (посмертно). Виконуючий обов’язки Міністра оборони України також запевнив, що родини загиблих отримають усі необхідні виплати і повний соціальний пакет.

«Питання виділення квартир родинам загиблих героїв я беру під особистий контроль», – наголосив в.о. міністра оборони.

Диверсанти, що тероризували мирне населення Слов’янська, зараз «затискаються по повній». Відчуваючи, що кільце навколо дедалі звужується, терористи навіть висловили бажання іти на переговори, але українська сторона може розглянути цю можливість лише за однієї умови – повного припинення терористичної діяльності та видачі диверсантів, які брали безпосередню участь у тяжких злочинах. Також на всіх етапах антитерористичної операції робиться все для того, щоб убезпечити цивільне населення від будь-яких загроз.

«Генерал-полковник Михайло Коваль особливо відзначив роль у проведенні АТО підрозділів та частин ВДВ і спеціального призначення. За його словами, професійні дії десантників та спецпризначенців є прикладом для всього особового складу Збройних Сил», - наголошує прес-служба Міноборони.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі