Місто

Антимонопольний комітет не проти подорожчання проїзду в житомирських маршрутках

20 May 2014, 15:50

Житомирські перевізники давно звертаються до місцевої влади з пропозицією підняти вартість проїзду в маршрутках, однак, коли і наскільки стане дорожче їздити містом – питання наразі відкрите.

Про це Житомир.info розповів начальник управління транспорту і зв’язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук.

«На депутатській комісії піднімалося питання про тарифи на проїзд у міських маршрутках, адже це турбує всіх: і перевізників, і пасажирів. Давно є звернення перевізників стосовно підвищення ціни на проїзд, але вони, перш за все, повинні обґрунтувати запропоновані тарифи згідно зі спеціальною методикою розрахунків, встановленою Кабміном. Ці розрахунки має перевірити департамент економіки, далі готується рішення, яке погоджується з Антимонопольним комітетом, потім питання виноситься на розгляд міськвиконкому… Є процедура, і вона непроста, тому говорити щось конкретно наразі недоцільно», - сказав Клинчук.

Водночас він зазначив, що стосовно вартості проїзду є певні рекомендації Антимонопольного комітету. Так, там зауважують, що у багатьох обласних центрах вже підвищилась ціна на проїзд у міському автотранспорті, і пояснюють: подорожчало паливо, зросла зарплата. Це є підставою для підвищення тарифів.

«Якщо автобус їздить на газу, мова йде про зростання вартості проїзду на 14%, якщо на дизельному паливі – на 24%. Тут виникає проблема, адже у нас на одному і тому ж маршруті їздять автобуси і на газу, і на дизпаливі», - зазначив начальник управління транспорту.

Скільки саме коштуватиме поїздка у маршрутці, Клинчук не сказав, однак запевнив: 3,50 грн. – не буде.

«У нас 16 перевізників: той пропонує одну ціну, а той – іншу. Мабуть, буде вираховуватись щось середнє. Зараз перевізники продовжують потихеньку підносити документи, але, ще раз кажу, є процедура, якої необхідно дотримуватись. Тому, на скільки зросте ціна і коли цього очікувати, поки що говорити зарано. Однак скажу, що сьогодні не стоїть питання про проїзд за 3,50 грн., такою вартість не буде. Це факт. Можливо, перевізникам доведеться трохи потерпіти, але я не думаю, що хтось зараз дозволить так підняти ціну», - наголосив Клинчук.

Як повідомляв Житомир.info, житомирські перевізники хочуть підняти вартість проїзду в маршрутках до 3,50 грн.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі