Місто

У Житомирі вшановують полеглих героїв і молитимуться за їхні душі

23 May 2014, 10:37

23 травня у Житомирі вшановують полеглих героїв України. Урочиста хода містом розпочалася біля пам'ятника Тарасу Шевченку, після чого житомиряни поклали квіти до пам'ятників, погрудь та меморіальних дошок Івану Франку, В'ячеславу Чорноволу та Михайлу Грушевському, а також до стели з фотографіями героїв Небесної сотні на майдані Корольова.

На чолі колони рухалися молоді люди, які несли два стяги - жовто-блакитний і червоно-чорний. За ними йшли житомирські чиновники та духовенство. Майже всі учасники ходи одягнені у вишиванки. Автомобілісти сигналять, вітаючи колону.

За словами губернатора Житомирської області Сидора Кізіна, на превеликий жаль, сьогодні це свято особливо актуальне для України загалом та Житомирщини зокрема, бо ми щодня втрачаємо героїв. Відзначати його почали на початку 40-х років минулого століття на честь полеглих борців за незалежність України - Симона Петлюри та Євгена Коновальця.

«Якраз так припало, що в кінці травня від рук ворогів загинули видатні борці за волю України - Євген Коновалець, Симон Петлюра. Власне, з цих героїв починалося це свято. Зараз якраз кінець травня, і так співпало, що зараз знову гинуть наші земляки, наші брати, сусіди, родичі на Сході. Ми прямо зараз втрачаємо наших найкращих синів. І без перебільшення, це - цвіт нації, сіль землі, люди, які пішли захищати нашу батьківщину, зупиняти цинічного і злого загарбника. Вони герої», - сказав Кізін.

Житомиряни також поклали квіти та вшанували пам’ять Олега Ольжича, Миколи Сціборського і Омеляна Сеника, після чого колона рушила до Свято-Михайлівського кафедрального собору, де люди молитимуться за душі загиблих героїв України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі