Політика

Вадим Денисенко у Житомирі розповів про комплекс Путіна та порадив готуватися до 24 місяців війни

12 June 2014, 18:06

Чи вдасться новому президенту України Петру Порошенку швидко завершити війну на сході?

Саме про це йшла мова під час зустрічі з головним редактором Еспресо.TV Вадимом Денисенком, який 12 червня відвідав Житомир.

«Порошенко йшов на вибори як голуб миру, як людина, яка обіцяла, що достатньо швидко зможе впоратися з війною. Але станом на сьогодні питання війни на сході ні Порошенко, ні будь-хто інший на його місці не зможе вирішити. На жаль, протягом останніх днів у нас іде наступна ескалація конфлікту: тепер ми від суто військових подій перейшли до суто військово-торгових подій», - відмітив Вадим Денисенко.

За його словами, газова війна, яка нині відбувається, не закінчиться протягом одного місяця чи кількох днів, вона триватиме до пізньої осені.

«Метою газової війни є підвищення ставок. Це створюється для того, щоб за ціною на газ та забезпеченням газом західних країн взимку 2014-2015 років Європа та США спробували забути про те, що відбувається на Донбасі», - вважає Денисенко.

Він переконаний, що головною метою Путіна є не відновлення Радянського Союзу, а подолання Америки.

«У Путіна спостерігається «комплекс Карибської кризи». Тобто він вважає, що якби Хрущов не злякався, то історія пішла б зовсім інакше і Америки, як глобальної держави, не існувало б на сьогоднішній момент. В Путіна є пунктирний стратегічний план, кінцевою метою якого є ослаблення чи провал США. Дефакто, подолання цього комплексу є однією з ключових психіатричних проблем», - відмітив Денисенко.

Щодо того, чи вдасться новому президенту України завершити війну і як швидко це може відбутися, прогнози Вадима Денисенка невтішні.

«Головне, що мав би зробити Порошенко - це дуже швидко і дуже якісно спробувати прискорити антитерористичну операцію. Чи готовий він до цього – я думаю, ні. Зараз Путін нав’язує традиційну для себе гру – затягування часу, створення умов, в яких війна починає самовідтворюватися. І зараз Путін намагається нам нав’язати процес затягування часу. На жаль, на це ведеться і Порошенко, і Європа», - впевнений Денисенко.

На його думку, обравши жорстку, принципову позицію війну на сході можна було б завершити за 3-4 тижні.

«На жаль, у нас є величезні проблеми з армією, у нас є проблеми з генералітетом, у нас відсутній кордон. Тому цілком реально, що нам доведеться готуватися до дуже складних 12-24 місяців», - підсумував Вадим Денисенко.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі