Економіка

В Житомирській області хочуть перевірити, скільки газу використовує кожне комунальне підприємство

16 July 2014, 17:09

Про необхідність проведення енергетичного аудиту, яке має дозволити зменшити використання газу та заощадити бюджетні кошти говорили 16 липня на засіданні постійної комісії з питань бюджету та комунальної власності Житомирської облради.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної ради.

«Без обстеження закладів обласної комунальної власності з точки зору їх енергоспоживання, жоден котел в області вводитися не буде», – таку позицію висловив заступник голови обласної ради Руслан Годований.

На прикладі Обласного шкірно-венерологічного диспансеру Житомирської обласної ради депутати переконалися у тому, що теплопостачання може обходитися значно дешевше.

У результаті проведення енергетичного аудиту ТОВ «Стров Енержи», стало зрозуміло, що газове обладнання, встановлене 40 років тому, нині працює з низьким коефіцієнтом корисної дії - щорічно втрачається 11 кубометрів газу. Тому тепломережу потрібно замінювати, а найбільш ефективним і вигідним для обігріву будівлі диспансеру буде перехід на твердопаливне теплопостачання. На твердому паливі шкірно-венерологічний диспансер зможе економити 39 тис. м куб. газу і річні витрати палива складуть 72 тис. грн. на рік. При тому що природний газ вартував би на рік 176 тис. грн., а електроенергія – 179 тис. грн. на рік.

«В області є всі можливості на 40-50% зменшити використання газу за рахунок введення альтернативних джерел енергії, серед яких і тверде паливо. У нас розвинене виробництво пілетів, але 80% цієї продукції експортується», - каже Руслан Годований.

На комісії депутати погодили заміну котлів у шкірно-венерологінчому диспансері на твердопаливні і вирішили приймати рішення про вибір системи теплопостачання для кожного конкретного закладу виключно на підставі енергетичного аудиту.

Фото прес-служби Житомирської обласної ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі