Політика

Журавський, який є одним із авторів закону про люстрацію, обіцяє 26 жовтня покарати замовників провокації

16 September 2014, 19:28

 Верховна Рада 16 вересня ухвалила Закон «Про очищення влади», але події, які передували голосуванню залишили неприємний присмак в одного з авторів законопроекту – Віталія Журавського.

Народний депутат вважає, що дії людей під Верховною Раду під час перерви у пленарному засіданні – це брудна провокація.

«Той, хто задумав цю брудну провокацію в день, коли під Верховною Радою зібралися активісти з вимогою ухвалити закон про очищення влади, не врахував, що саме я є одним із авторів цього закону. Тому майдан мене зустріти подібним чином просто не міг. Мені відомі імена замовників цього інциденту. Це – справа рук одного з моїх опонентів, який балотується до Верховної Ради по 66 виборчому округу в Житомирській області», - заявив Віталій Журавський.

Про те, що це була саме провокація сказали й ті, хто закликав цього дня людей на акцію - голова Люстраційного комітету Єгор Соболєва та один з керівників Автомайдану Сергій Поярков. Після інциденту біля Верховної Ради Соболєва заявив, що йде вибачатися перед Журавським, бо він єдиний з «групи Кінаха» голосував за закон про люстрацію у першому читанні, а Поярков обіцяв приїхати на виборчий округ народного депутата та розказати людям про добрі справи Журавського та його допомогу Автомайдану.

Сам же Віталій Журавський стверджує, що його побиття замовили його конкуренти по 66 виборчому округу в Житомирській області. Народний депутат каже, що відразу після реєстрації законопроекту він під час кожної зустрічі на своєму виборчому окрузі розповідав людям про основну мету та процедуру люстрації. Але, напевне, його конкуренти цього не знали і тому своїм недолугим випадом біля Верховної Ради самі себе покарали.

Депутат повідомив, що не звертався із заявою до правоохоронних органів, а також вибачає своїм кривдникам – виконавцям «брудного замовлення».

«А стосовно замовників, то вони будуть покарані тим фактом, що саме я здобуду перемогу у своєму окрузі 26 жовтня», - додав Журавський.

Нагадаємо, що законом про люстрацію визначені правові та організаційні засади проведення процедури очищення влади з метою утвердження в суспільстві верховенства права, законності, підвищення ефективності боротьби з корупцією. Метою закону є відновлення довіри до влади та створення умов для побудови нової системи органів влади у відповідності до європейських стандартів.

Прес-служба Віталія Журавського

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі