Місто

У Житомирі на небезпечному пішохідному переході на Богунії встановлять світлофор

22 September 2014, 11:07

У Житомирі нерегульований пішохідний перехід на перехресті проспекту Миру та вул. Сабурова (Богунія) обладнають світлофором.

Цю інформацію Житомир.info підтвердив начальник управління транспорту і зв'язку Житомирської міської ради Володимир Клинчук.

Станом на 22 вересня на переході ведуться роботи зі встановлення світлофорних стійок.

Як повідомив Клинчук, ініціатором встановлення світлофора стала житомирська  журналістка Ірина Ярмоленко, яка неодноразово зверталася від імені мешканців вулиці Сабурова до першого заступника Житомирського міського голови Сергія Сухомлина та була у нього на прийомі.   

«Було прийнято рішення до кінця вересня цього року встановити на нерегульованому переході «вул. Сабурова» світлофорний об’єкт. Завтра (23 вересня) привезуть під замовлення спеціальний кабель», - поінформував Володимир Клинчук.

Як повідомляв Житомир.info, на сумнозвісному переході, розташованому на рівній ділянці дороги, де люблять розганятися водії, щороку трапляється по декілька аварій, нерідко зі смертельними наслідками.

Так, у жовтні 2010 року на перехресті просп. Миру та вул. Сабурова водій Волги збив школярку

У грудні того ж року водій автомобіля ВАЗ-21103 збив двох пішоходів

У травні 2011 року водій Лади на швидкості фактично зніс трьох чоловік, які перетинали проїзну частину. Пізніше стало відомо, що 23-річна дівчина та 42-річна жінка померли в реанімації. 

У березні 2013 року тодішній начальник УДАІ в Житомирській області Олександр Кравченко відніс перехід на Сабурова до переліку 11 «проклятих» місць у Житомирі, де найчастіше відбуваються ДТП. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі