Місто

До Житомира з Чехії надійшли перші тролейбуси марки Skoda

28 October 2014, 18:51

 До Житомира з Чехії прибули перші чотири тролейбуса марки Skoda, які зараз знаходятся на митному терміналі та вже найближчим часом вийдуть на міські маршрути. Тролейбуси виготовлені за європейськими стандартами – мають систему кондиціонування, а також розраховані на перевезення людей з особливими потребами.

Перший заступник мера Житомира Сергій Сухомлин каже: старі тролейбуси з маршрутів не зніматимуть, адже наразі у місті не вистачає комунального транспорту.

«Завдяки цим тролейбусам ми вже зможемо відмовитись від частини маршрутних таксі на центральних вулицях міста і віддати таким чином пріоритет комунальному транспорту. Він безпечніший, зручніший, і дешевший», - каже Сухомлин.

Також у місті планують встановити зупинки за європейськими стандартами.

«На цих зупинках будуть встановлені спеціальні табло, які будуть синхронізуватися з GPS-трекерами у комунальному транспорті та показувати час прибуття того чи іншого тролейбуса або маршрутного автобуса. На цій зупинці буде безкоштовний Інтернет для жителів міста. На зупинці буде смітник, розбитий на три секції – для популяризації роздільного збору сміття. З часом додамо електронне рекламне табло та блок зарядки для мобільних телефонів»,- розповідає Сергій Сухомлин.

До кінця року міська влада планує отримати 33 тролейбуси, наступну партію очікують вже в середині листопада.

Нагадаємо, дніпропетровська фірма, яка постачає б/у-шні чеські тролейбуси, виграла тендер у вересні цього року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі