Місто

Працівники Житомирського хлібозаводу пікетували міську раду

11 November 2014, 16:18

Близько сотні людей 11 листопада зібрались під стінами Житомирської мерії аби висловити свою незгоду з діями міської влади. Люди кажуть: чиновники дозволили підприємству, яке належить колишнім регіоналам, встановлювати в Житомирі свої хлібні кіоски.

«До мене звернулися житомирські хлібні підприємства, які займаються виробництвом хлібобулочних виробів, і повідомили про те, що їм відомо, що мерія допускає на ринок хліба Житомира компанію, яка випускає свою продукцію під торговою маркою «Кулиничі». Якщо вам відомо, це торгова марка, котра належить і підконтрольна народному депутату Мисику від «Партії регіонів» в попередньому скликанні та Миколі Яновичу Азарову, представникам попередньої влади. Люди зібралися тут сьогодні для того що б сказати, що Житомир - це Україна. В Житомирі не може бути ніякого виробника від попередньої влади, тут не може бути ніяких сепаратистських настроїв. І випускати ці злочинці хліб в Житомирі не будуть, а також його продавати», - розповідає адвокат Євген Ткаченко.

Перший заступник Житомирського міського голови Сергій Сухомлин запевняє - міська влада не мала права відмовити в прийнятті заявки на встановлення п’ятнадцяти МАФів, втім дозволити або заборонити встановлювати харківському підприємству хлібні кіоски вирішуватиме міськвиконком.

«На даний момент законних підстав відмовити у міста немає. Але скажу, що в першу чергу пріоритетним для нас є свій, житомирський виробник, тому Житомирський хлібозавод подав заявку на сорок п'ять місць, на установку сорока п'яти кіосків. Ця заявка практично задоволена. Зараз вже в розробці тридцять п'ять місць, ми вже видали дозвіл на тридцять п'ять місць, ще десять місць в роботі», - каже Сергій Сухомлин.

Під час мітингу до людей звернувся Борислав Розенблат, який запевнив, що влада Житомира діятиме в інтересах житомирської громади та в рамках чинного законодавства.

«Куліничі» - це підприємство колишніх регіоналів, які за часів Януковича дуже багато накрали грошей і інвестували в своє підприємство. Сьогодні в них набагато краща ситуація, ніж в нашого Житомирського хлібозаводу, але я вважаю, що, хоч вимоги і справедливі, але у Сухомлина сьогодні теж є законні підстави вирішувати це питання. Я вважаю, він все зробить для того, щоб на теренах нашої області перш за все преференції мали наші житомирські підприємства», - переконує Борислав Розенблат.

Працівники житомирського підприємства домовились з представниками міської влади зустрітись на хлібозаводі та обговорити ситуацію, що склалась з МАФами, втім люди не збираються здаватись і готові фізично блокувати встановлення кіосків харківського підприємства в Житомирі.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі