Події

Працівники Житомирської кондитерської фабрики пікетували Генпрокуратуру, ВСУ і Адміністрацію Президента

13 November 2014, 11:17

З імпровізованими барабанами, шинами, плакатами, прапорами та сміттєвими баками кількасот кондитерів з Житомира вже вдруге приїхали до Генпрокуратури вимагати люстрації. Люди стверджують: заступник генпрокурора вимагав з підприємства щомісячну данину.

Голова спостережної ради Житомирської кондитерської фабрики Ігор Бойко розповідає:

«Коли пан Бачун прийшов на посаду в серпні, буквально через кілька днів він сказав моєму приятелю: «Передай Ігорю, що кожен місяць нехай він платить 30 тисяч доларів, і у підприємства не буде ніяких проблем». Ми відмовилися, звичайно, від дачі хабара і почалися в нас проблеми. Почалися наїзди прокуратури, відкриття кримінальних справ».

Скандуючи «Бачун, виходь!», мітингувальники сподівалися побачитися з посадовцем. Втім цих закликів у Генпрокуратурі не почули і цього разу. До людей ніхто не вийшов. Тож колона рушає до Вищого адмінсуду України.

Заступник генерального директора з кадрових питань Тетяна Вдовиченко пояснює:

«Саме до Вищого адміністративного суду України ми прийшли, бо судді, зокрема Ліпський, дає вказівки в Житомирський суд Катерині Франовській, а його зять Романченко теж задіяний в тому, що до підприємства приймаються неправомірні дії. А ці рішення ведуть до блокування роботи підприємства».

І знову до мітингувальників ніхто не виходить. Лишивши написи на асфальті, люди з плакатами та прапорами прямують до Адміністрації Президента. Але дорогу колоні перегороджує колона силовиків.

Не отримавши можливість навіть підійти до Адміністрації Президента, люди зачитують своє звернення, до Петра Порошенка, під яким підписалась майже тисяча працівників. Звернення передають головному консультанту приймальні Адміністрації Президента.

Кондитери ж обіцяють: будуть відстоювати інтереси фабрики до останнього. Відвідувати столицю збираються регулярно, аж поки у Генпрокуратурі та Вищому адмінсуді України не відбудеться люстрація.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі