Влада

Губернатор Херсонської області попросив Сергія Машковського допомогти з дровами для житомирських військовослужбовців

19 November 2014, 16:40

Голова Херсонської облдержадміністрації Андрій Путілов звернувся до голови Житомирської ОДА Сергія Машковського із офіційним листом, у якому пропонує розділити зобов'язання щодо забезпечення дровами підрозділів Збройних Сил України, дислокованих на території Херсонщини.

Лист губернатора Путілова опублікований на офіційному сайті Херсонської ОДА.

Незважаючи на допомогу волонтерів та громадських організацій, організовані адміністрацією регулярні поставки лісоматеріалів, дров для забезпечення потреб військових не вистачає, - йдеться у матеріалі під назвою «Андрій Путілов запропонував Житомирській облдержадміністрації допомогти своїм землякам-військовим з деревиною».

«З метою підвищення обороноздатності держави до її південних кордонів, а саме до Херсонської області, яка після анексії Криму фактично стала прикордонною, передислоковано військові підрозділи оперативного мобільного угрупування «Полісся», постійним місцем розташування яких є Житомирська область.

Разом з тим, на територію Херсонської області передислоковано Азово-Чорноморське регіональне управління Державної прикордонної служби України (понад тисячу прикордонників, багато з яких прибули разом зі своїми родинами).

(…) Для проведення заходів з укріплення території та облаштування на осінньо-зимовий період військові потребують значної кількості лісоматеріалів для будівництва захисних споруд, а також дров та вугілля для опалення.

Враховуючи, що Херсонська область – це степовий край, можливість забезпечити військових у повному обсязі необхідними лісоматеріалами та дровами відсутня.

З огляду на викладене просимо вас сприяти вирішенню питання стосовно надання підрозділам Збройних Сил України, дислокованим на території області, допомоги у вигляді лісоматеріалів та дров.

Сподіваємось, що налагодження співпраці між Херсонською та Житомирською облдержадміністраціями значно підвищить рівень матеріально-технічного забезпечення вказаних підрозділів та дозволить військовослужбовцям відчути турботу родин і допомогу земляків з Житомирщини», - йдеться у листі губернатора.

Варто зазначити, що «оперативного мобільного угрупування «Полісся» у Житомирській області нема як такого.

Як повідомляв Житомир.info, у квітні 2014 року в області сформувався батальйон оборони краю під назвою «Полісся».
У травні 2014 року в Житомирській області був створений 10-й батальйон територіальної оборони Житомирської області.

У вересні стало відомо, що бійці 10-го Житомирського батальйону територіальної оборони несуть службу за селом Стрілкове Херсонської області.

На прес-конференції 5 листопада Сергій Машковський повідомив, що 10-й батальйон територіальної оборони приєднаний до 30-ї Новоград-Волинської механізованої бригади і тепер підпорядкований Міністерству оборони України.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі