Суспільство

У Бердичівській колонії довічники сплели для вихованців дитбудинків Донецької області 300 пар шкарпеток

2 December 2014, 16:55

Засуджені до довічного позбавлення волі, які відбувають покарання у Бердичівській виправній колонії (№70) управління ДПтС України в Житомирській області, власними руками зв’язали та передали дітям-сиротам Донецької області теплі шкарпетки.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба управління ДПтС України в Житомирській області.

Другого грудня семеро засуджених до довічного позбавлення волі, які утримуються у Бердичівській ВК-70, передали пакунки із 300 парами теплих шкарпеток до дитячих будинків «Малятко» міста Краматорськ та «Сонечко» міста Костянтинівка Донецької області.

За допомогою Віталія Богуна, представника Церкви Євангельських християн-баптистів, який відвідує колонію з метою проведення душпастирської роботи, засуджені до довічного позбавлення волі отримують від низки релігійних та благодійних організацій нитки, з яких власноруч плетуть теплі речі для їх передачі у дитячі будинки, що знаходяться поруч із зоною проведення АТО.

Засуджені за власним бажанням плели шкарпетки шпицями в одній робочій камері під наглядом.

– Благодійність – це чиста територія, де люди не намагаються підігрівати свої амбіції, досягати якихось цілей, за винятком однієї – безкорисної допомоги людині. У нашому випадку засуджені надають допомогу дітям, які дійсно її потребують, і будь-який, навіть скромний внесок, ми вважаємо дуже цінним, – підкреслив заступник начальника Бердичівської ВК-70 з соціально-виховної та психологічної роботи із засудженими Юрій Горчаков.

Віталій Богун, Юрій Горчаков перед відправкою шкарпеток

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі