Влада

У Житомирі розповіли, як через інтернет зареєструвати повідомлення та декларацію про початок будівельних робіт

9 December 2014, 18:03

Український уряд впровадив пілотні електронні адміністративні послуги у сфері будівництва. Відтепер повідомлення та декларацію про початок виконання підготовчих або будівельних робіт можна зареєструвати без відвідування органів влади за допомогою веб-сайту http://e-dabi.gov.ua.

Про електронні адмінпослуги у сфері будівництва йшлося під час семінару «Формування та подання звітності за допомогою електронного цифрового підпису», який відбувся у Житомирі 9 грудня.

На важливості запровадження нової системи надання адмінпослуг наголосив начальник управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в Житомирській області Володимир Загурський.

«Очевидно, що країна чекає змін. Для того, щоб вони відбулися, нам слід модернізувати нашу управлінську систему. На сьогодні всім очевидно, що державні установи всюди відстають від комерційного сектору в плані використання інформаційних технологій, за рівнем інформатизації державний апарат виглядає на фоні бізнесу «кам’яним віком». Інвестиції в електронну інфраструктуру – ключ до майбутньої конкурентоздатності України. Зокрема, на сьогоднішній день Державною архітектурно-будівельною інспекцією на першому етапі реалізації проекту щодо надання електронних адмінпослуг запроваджується чотири пілотних проекти щодо електронних адміністративних послуг, а саме: реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання підготовчих робіт та реєстрація повідомлення або декларації про початок виконання будівельних робіт. Мета цих нововведень – максимальне спрощення та надання комфорту людям, які хочуть отримувати адміністративні послуги від Державної архітектурно-будівельної інспекції. Простими словами: людина, не виходячи з дому, маючи в наявності електронний цифровий підпис, який видається органами Державної податкової служби, може подати відповідні повідомлення та декларації шляхом здійснення електронного підписання», - пояснив Загурський.

Справа – Володимир Загурський

Він також наголосив, що електронні послуги допоможуть зекономити час не лише громадян, а й сприятимуть раціональному використанню робочого часу співробітників інспекції.

Про алгоритм дій подачі електронної адміністративної форми розповів головний державний інспектор сектору дозвільних процедур управління Державної архітектурно-будівельної інспекції в області Григорій Щербань.

«Якщо суб’єкт звернення, фізична чи юридична особа, зареєструвався та має відповідний електронний підпис, він може бути користувачем цієї електронної адміністративної послуги. Через сайт мережі інтернет e-dabi.gov.ua користувач, який має право електронного підпису, може користуватися даними послугами. Інформаційну підтримку можна знайти на сайті Державної архітектурно-будівельної інспекції України», - розповів Щербань та наочно продемонстрував, як здійснюється подача електронної адміністративної форми.

Григорій Щербань

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі