Місто

На громадських обговореннях житомиряни вирішували, що будувати на місці знесеного каркасу «АТБ»

13 December 2014, 21:37

12 грудня у міському палаці культури влаштували громадські слухання, щоб вирішити подальшу долю земельної ділянки у центрі Житомира за адресою вул. Київська, 6.

До обговорення долучилося близько сотні людей – громадські активісти, історики, краєзнавці, художники, юристи. Керівництва міста та архітекторів на обговоренні не було.

«Ми разом з вами знесли пам’ятку архітектури імені Дебоя «АТБ». Сьогодні ми разом зібралися, щоб вирішити подальшу долю цієї ділянки. Не депутатський корпус, а громада міста має вирішувати, що буде на тому місці, бо земля і Житомир належать нам», - зазначив народний депутат України Борислав Розенблат.

Сквер, меморіал або будівля, яка гармонійно впишеться в архітектурний ансамбль міста – такі пропозиції лунали від виступаючих. Дехто з них презентував власноруч намальовані проекти.

Обговорення тривало близько двох годин, зрештою учасники вирішили, що на найближчому виконкомі оголосять конкурс проектів і створять конкурсну комісію. Кращі проекти презентують людям після новорічних свят, тоді і визначаться з найкращою ідеєю.

Житомир.infо

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі