Політика

В Партії регіонів не виключають дострокових виборів у Житомирську облраду

20 February 2008, 10:07

З 1 лютого 2008 року в Житомирській обласній раді склалася ситуація, яку політологи та представники ЗМІ називають не інакше, як двовладдя. Це сталося після того, як сесією було обрано нового голову облради - Віталія Француза замість Ірини Синявської. У відповідь Ірина Синявська заявила про те, що відбулося незаконне захоплення влади і лише вона є єдиним законним представником Житомирської облради.

Поки об'єктивну правову оцінку подіям у обласній раді не дано. Тим часом криза поглиблюється, негативно відображаючись на економіці області, громадсько-політичному житті людей. Щоб привернути увагу до цієї кризи і змусити правоохоронні та судові органи перевести її у правове поле, 18 лютого представниками Партії регіонів, громадської організації "Житомирська ініціатива" розпочато акцію протесту: в самому центрі міста під вікнами приміщення облдержадміністрації з'явилося наметове містечко під біло-синіми прапорами.

Народний депутат України, голова Житомирського обласного відділення Партії регіонів Микола Присяжнюк так прокоментував ситуацію:

"В обласній раді сьогодні - реальне двовладдя. Двоє голів, у кожного свій кабінет, своя печатка та охорона. І небезпека ситуації не тільки в тому, що таким чином порушуються права місцевої громади, а й у тому, що події у Житомирі можуть стати поштовхом до подібних дій в обласних радах інших регіонів. Логічно було б вирішити ситуацію через звернення до судових інстанцій. Але сьогодні ми бачимо, що ведеться адміністративний тиск на суди. Саме тому, щоб привернути увагу громади до ситуації в облраді, яку сьогодні вже назвали політичним рейдерством, Партія регіонів прийняла рішення про проведення під стінами облради акції протесту. Така ситуація не може продовжуватися й надалі, і якщо конфлікт не вдасться владнати ні судовим органам, ні Президенту, потрібно буде вирішувати питання про проведення дострокових виборів до обласного законодавчого органу.
Розбіжності у політичних поглядах окремих політиків, які сьогодні керують областю, не повинні відображатися на соціально-економічному становищі області і житті громади".

"Акція буде продовжуватися до виконання наших вимог - відновлення нормальної роботи Житомирської обласної ради, а для цього - підтвердження легітимності її керівника. Проблема повинна бути вирішена цивілізовано, з дотриманням чинного законодавства", - пояснив депутат Житомирської обласної ради, заступник голови Житомирського обласного відділення партії регіонів Андрій Дяченко.

В цілому в акції протесту візьмуть участь біля 50 активістів Партії регіонів. Наметове містечко буде функціонувати цілодобово.

Прес-служба Житомирського обласного відділення Партії регіонів

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі