Події

У Житомирській області свідки ДТП допомогли розшукати водія Skoda, який збив дівчину і втік

18 December 2014, 12:57

21-річна жителька Лугинського району Житомирської області потрапила під колеса автомобіля, повертаючись пішки у своє село.

Про це Житомир.info повідомила прес-служба УМВС України в Житомирській області з посиланням на  Лугинський райвідділ міліції.

Працівники ДАІ Лугинського району, які отримали повідомлення про збиття автомобілем пішохода між райцентром та селом Глухова, прибули на місце ДТП одночасно з каретою «швидкої». 

З’ясувалося, що постраждала, 21-річна жителька одного із сіл району, пішки поверталася додому, рухаючись узбіччям автодороги. Раптом автомобіль, який їхав назустріч жінці, зачепив її. Проте його керманич не зупинився, а продовжив рух, як ні в чому не бувало. Мимовільними свідками дорожньої пригоди стали водії інших машин, вони й викликали на місце події екстрені служби.

З отриманими внаслідок ДТП тілесними ушкодженнями постраждалу було терміново госпіталізовано до місцевої лікарні. Зі слів очевидців правоохоронцям вдалося встановити марку і приблизний колір автомобіля, яким її було збито.

У ході проведення розшукових заходів працівники ДАІ перевірили усі схожі автомобілі, що перебували на обліку в районі, та натрапили на винуватця автопригоди. В одному із домоволодінь Лугинського району правоохоронці виявили розшукувану автівку Skoda Octavia з механічними пошкодженнями, характерними для наїзду на перешкоду. На місце події було викликано слідчо-оперативну групу міліції.

Власником автомобіля виявився пенсіонер, житель Лугинського району. Він у зазначений час дійсно їхав автодорогою, де трапилася пригода. За його словами, під час роз’їзду із зустрічним транспортним засобом світло фар засліпило йому очі, і він відчув, як щось «зачепив» автомобілем, проте, мовляв, і гадки не мав, що це може бути людина. Зупинятися на півдороги вирішив недоцільним.

Як повідомив начальник Лугинського РВ УМВС Сергій Приходько, інформація про подію була внесена до Єдиного реєстру досудових розслідувань. За фактом порушення правил дорожньої безпеки, що призвели до травмування людини (ст. 286 ККУ), відкрито кримінальне провадження. Усі обставини пригоди має з’ясувати розслідування.

Співробітники ДАІ звертаються до водіїв: якщо ви стали учасником пригоди, унаслідок якої постраждала людина, у жодному разі не залишайте місце її вчинення. Дуже часто життя потерпілому можна врятувати своєчасним повідомленням до медичного закладу. Окрім того, відповідати за скоєне усе ж доведеться. Навіть якщо водій не винен у ДТП, його буде притягнуто до кримінальної відповідальності за те, що він зник з місця пригоди та залишив постраждалих у безпорадному стані. За такі дії чинним кримінальним законодавством передбачене ув’язнення від 3 до 8 років.

Іномарка винуватця ДТП. Фото прес-служби УМВС 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі