Місто

У міськраді розповіли, як житомиряни відзначатимуть Водохреща

15 January 2015, 12:30

Щорічно 19 січня православні християни відзначають Водохреща, яким завершується цикл новорічно-різдвяних свят. У Житомирі Богоявлення Господнє традиційно відзначать у гідропарку.

Як повідомляють у прес-службі Житомирської міської ради, 14 січня з метою вирішення організаційних питань з підготовки та проведення свята на території Житомирської міської комунальної рятувальної служби на воді (міський гідропарк) відбулась виїзна нарада за участю керівництва міста, представників управління ДСНС України у Житомирській області, міського відділу УМВС в області.

За інформацією прес-служби міськради, освячення води у гідропарку відбудеться 19 січня о 10.00 год. Прийняти благодатну купель на річці Тетерів запрошуються усі бажаючі.

Під час проведення заходу на міському пляжі функціонуватимуть чоловічий і жіночий намети з обігрівачами для переодягання та обігріву, чергуватимуть медичні працівники та буде розгорнуто торгівлю. Охорону громадського порядку забезпечуватимуть працівники муніципальної міліції та міського відділу УМВС України у Житомирській області. На території гідропарку також чергуватимуть працівники міської рятувальної служби на воді.

«На вас чекає музично-розважальна та святкова концертна програма, літопис далеких часів та розповіді про історію свята Богоявлення Господнього», - обіцюють у мерії.

План проведення свята Богоявлення Господнього (Водохреща)

Місце проведення: Центральний пляж Гідропарку
Дата проведення: 19 січня 2015 року
Час проведення: 10.00 – 15.00


9.45-9.55      Збір учасників заходу, членів міськвиконкому, працівників управлінь,
                       департаментів, відділів міської ради, громадськості міста
                       на центральному пляжі у Гідропарку

10.00-10.15  Благословення, велике освячення води та молебень проводить
                        священик парафії Іова Почаївського міста Житомира
                        ієрей Мирон Ленарт

10.15-15.00  Приймання благодатної купелі

Фото прес-служби Житомирської міської ради

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі