Місто

Депутат міськради пропонує зробити в Житомирі три «соціальних» маршрути

26 January 2015, 12:28

У Житомирі хочуть створити три «соціальних» маршрути, вартість проїзду на яких складатиме 2 грн.

Проект рішення сесії Житомирської міської ради «Про встановлення режиму роботи та вартості проїзду в міських пасажирських маршрутах загального користування №58, №14 та №2», внесений депутатом міськради Юрієм Мойсеєвим, опублікований на офіційному сайті мерії.

З метою створення маршрутів соціального значення в районах міста Житомира (Мальованка, Короленка, Максютова, Мар’янівка, Соколовка), де відсутній міський комунальний транспорт, міська рада вирішила:

«1. Встановити роботу міських пасажирських маршрутів загального користування №58, №14 та №2 у звичайному режимі.
2. Встановити вартість проїзду у міських пасажирських маршрутах загального користування №58, №14 та №2 в розмірі 2 (дві) грн.
3. Компенсувати різницю між встановленим тарифом та фактичними витратами на забезпечення перевезення пасажирів в міських пасажирських маршрутах загального користування №58, №14 та №2 за рахунок коштів міського бюджету.
4. Вважати такими, що втратило чинність, рішення виконавчого комітету від 03.12.2014 № 579/1 «Про встановлення вартості проїзду», - йдеться у проекті рішення.

Нагадаємо, саме згідно з рішенням виконкому від 03.12.2014 № 579/1 «Про встановлення вартості проїзду», з 31 грудня за одну поїздку у тролейбусах і трамваях житомиряни платять 2 грн., у міських маршрутках – 3 грн. Пункт 1.1 зазначеного рішення передбачає встановлення вартості проїзду у розмірі 3 грн. і на міських автобусних маршрутах, які працюють у режимі маршрутного таксі, і на тих, котрі працюють у звичайному режимі руху.

До підвищення вартості проїзду у міському транспорті автобуси на маршрутах №58, №14 та №2 працювали у звичайному режимі. Проїзд на них коштував 1,75 грн., тоді як одна поїздка автобусом, що працював у режимі маршрутного таксі, вартувала 2,50 грн.

Тим часом міська влада пропонує житомирянам надавати свої пропозиції щодо роботи громадського транспорту. Так, 24 січня у своєму блозі на Житомир.info заступник мера Житомира Євгеній Демчик написав, що управлінню транспорту і зв’язку було надано доручення з вимогою забезпечити роботу цілодобової «гарячої лінії» за номером 15-80 для прийняття скарг та пропозицій щодо роботи міського пасажирського транспорту.

«При залишенні скарги чи пропозиції, Вам необхідно буде залишити зміст звернення, номер маршруту, реєстраційний номер транспортного засобу (автобусу), прізвище, ім'я заявника, контактний телефон», - написав Демчик.

З блогу Євгенія Демчика

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі