Місто

24 члени Житомирського міськвиконкому підтримали рішення про підвищення вартості проїзду

4 December 2014, 12:30

Три гривні в маршрутці та дві в електротранспорті - саме стільки відтепер платитимуть житомиряни за проїзд. Відповідне рішення було ухвалене Житомирським міськвиконкомом. Під час засідання окремі члени виконавчого комітету наголошували на тому, що підвищення тарифів є необґрунтованим. За словами Дмитра Ткачука, в фінансових розрахунках, які подали перевізники, є багато недоліків і неточностей.

«Проковтнути ці речі, це означає - піти на поводу, три місяці прочекали, подали ті самі, начебто, непрозорі розрахунки, хоча я би не назвав це розрахунками. Тепер намагаються протягнути це рішення. Нас, в мене таке враження, намагаються взяти змором - чекали три місяці, знову винесли питання на голосування, виключно емоційно, підвищення тарифів», - заявив член міськвиконкому Дмитро Ткачук.

Попри думку членів міськвиконкому перевізники запевняють, що навіть підняття ціни за проїзд в маршрутці до 3 гривень не є достатнім. Підприємці переконують - через ціну на паливо та обслуговування вартість проїзду потрібно збільшувати і до 4 гривень. А неточності у фінансових розрахунках виникли, бо перевізники не ведуть суворої звітності.

«Є спрощена система оподаткування і вона не вимагає від суб’єкта господарської діяльності вести велику звітність, там є прибуток-видаток і сума, яку людина сплачує, податки. Тому більшість перевізників не могли передати такі остаточні дані. Великі перевізники, яких в місті 5-6 - вони подали все звітно, тому що ведеться звітність, всі доходи і видатки і тому є така розбіжність», - каже перевізник Тетяна Іваницька.

Врешті члени міськвиконкому прийняли рішення про підвищення ціни на проїзд, втім наголосили перевізникам, що в подальшому слідкуватимуть за пасажирськими перевезеннями в місті і вимагатимуть якісного обслуговування.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі