Культура

Бійцям військової частини передали близько тисячі зібраних житомирянами книг

28 January 2015, 12:57

28 січня у Центральній міській юнацькій бібліотеці м. Житомира відбулася передача зібраних житомирянами книг у рамках акції «Подаруй військовому книгу».

Як повідомила головний бібліотекар відділу використання єдиного фонду Централізованої бібліотечної системи Юлія Ковшун, акція тривала з 1 по 31 грудня, в її рамках вдалося зібрати близько тисячі примірників художньої літератури.

 «Наші читачі, небайдужі житомиряни, із задоволенням відгукнулися і почали приносити літературу. Хто 4 книжки, хто 100, хтось машинами привозив. Це в основному сучасна та класична українська література, а також багато фантастики та детективів. Сподіваємося, ця література допоможе нашим військовим та підніме їхній дух», - сказала Юлія Ковшун.

Помічник начальника оперативно-технічного відділу військової частини А-3204, яка формується на Богунії, капітан Сергій Довбиш, подякував за літературу передовсім житомирянам, а також працівникам ЦБС, які оголосили акцію зі збору книг.

«Якщо людина не навчена, не підготовлена морально і психологічно, вона не зможе взяти зброю. Кожна людина від початку життя починає читати і освоювати цей світ. І перше, що ми беремо до рук, коли йдемо до школи, це книжку. Я задоволений, що на сьогоднішній день, коли ми формуємо нашу частину і поставили завдання навчати наших воїнів, які до нас вже приходять і ще прийдуть, ми можемо надати їм якусь літературу, щоб вони могли розвиватися», - сказав Сергій Довбиш.

Військовослужбовець також повідомив, що місце для бібліотеки у новій військовій частині уже визначене, однак немає стелажів, бо ніхто не сподівався на таку кількість книг.

«За місяць-два ми розберемо їх по напрямках і почнемо давати її воїнам, навіть із собою. Гадаю, це початок, що ми будемо працювати у цьому напрямку, і у нас буде дуже гарна бібліотека», - сказав капітан Довбиш.

Як повідомляв Житомир.info, на початку грудня у Житомирі оголосили акцію по збору книг для створення бібліотеки у військовій частині А-3204.

 Капітан Сергій Довбиш та головний бібліотекар Юлія Ковшун

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі