Суспільство

Іще дві родини полонених «кіборгів» отримали кошти від житомирського комбата

24 February 2015, 16:46

21 лютого члени Громадської Ініціативи «Комбат» з Житомира відвідали родину полоненого «кіборга» Олександра Михайлюка у селищі Нижнє Хмельницької області, а 22 лютого – сім’ю звільненого з полону героя Олександра Скрипнюка  у місті Сквира Київської області.

Про це йдеться на сторінці Сергія Кузьміних у Facebook.

У дописі зазначено, що дружина хмельницького бійця Лариса виховує двох дітей: 5-річного Дениса та однорічну Віку, отримуючи єдиний дохід - 1075 грн. дитячих коштів.

«Мама героя Оксана Володимирівна бойова жінка. Завдяки її наполегливості сім'я знає, що Олександр в полоні. Оксана Володимирівна для того, щоб дізнатися про долю сина, сама їздила до Донецька. Пройшла 5 блокпостів. Їй погрожували розстрілами, але все одно вона не склала руки і продовжувала пошуки сина. Оксана Володимирівна поїхала з Донецька тільки тому, що там не було де жити. А ночувати постійно на вулиці в комендантську годину - нонсенс. Мама знає, що син в полоні, і чекає на нього вже вдома…, - написали ініціатори допомоги сім’ям полонених бійців 81 бригади. - Передивились дитячі світлини, тепло поспілкувались, і від імені Комбата 90-го батальйону 81-ї бригади Кузьміних Олега Володимировича передали родині 10000 грн.».

Родина Олександра Михайлюка. Фото з Facebook

Сквирського «кіборга» Олександра Скрипнюка звільнили з полону 21 лютого. «Комбатівці» вирішили відвідати його рідню та передати 10 тисяч гривень, оскільки у бійця осколкове поранення, і йому необхідні тривале лікування та реабілітація.

«Дружина кіборга Оксана наче на крилах літає, адже знала про тяжке перебування Олександра в полоні, про знущання над ним, про психологічний тиск... Але наразі все позаду. Поки ми були в родині, Олександр телефонував. Дякував, розповідав про себе, питав про маленького синочка 7 років. Багато доброго ми почули і про Олега, адже працювали хлопці пліч-о-пліч. Олександр з нетерпінням чекає, коли стане на ноги і зустрінеться з родиною, побратимами, Олегом», - йдеться у повідомленні, датованому 22 лютого.

Рідня сквирського «кіборга» Олександра Скрипнюка. Фото з Facebook

Родина та друзі Кузьміних дякують усім, хто допомагає збирати кошти для сімей полонених військовиків та продовжують чекати на повернення Олега та його побратимів.

Як повідомляв Житомир.info, 18 лютого рідня полоненого житомирського командира 90-го батальйону Олега Кузьміних, яка нещодавно оголосила про збір допомоги для сімей полонених бійців 81 бригади, відвідала у місті Кам’янець-Подільський родину військовослужбовця Руслана Коношенка, взятого у полон 20 січня 2015 року, а 20 лютого - сім’ю вінницького "кіборга" Сергія Зулінського.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі