Економіка

За проживання переселенців житомирським підприємствам відшкодували з бюджету майже 1,2 млн. грн.

3 March 2015, 09:05

З перших днів антитерористичної операції Житомирська область прийняла під свій захист родини зі східних областей України, а також з АРК. Станом на 1 березня на тимчасове проживання в Житомирську область прибуло 6994 особи, з них з Донецької та Луганської областей – 6709 громадян. 446 внутрішньо переміщених осіб проживають в соціальних закладах, інші – у родичів та друзів.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської облдержадміністрації.

«На Житомирщині затверджена програма соціальної підтримки громадян, які прибувають з тимчасово окупованих територій, районів проведення антитерористичної операції, та військовослужбовців, що брали участь в АТО. За 2014 рік 388 громадянам, які змушені були виїхати з тимчасово окупованої території та потрапили у важкі життєві обставини, було надано грошову допомогу на загальну суму 175 тис. грн. Проведено відшкодування витрат з обласного бюджету установам, підприємствам та організаціям за проживання, харчування зазначених категорій громадян на суму 1 млн. 187 тис. грн. Проведено відшкодування фактичних витрат медичним закладам, які проводили лікування та медичну реабілітацію військовослужбовців, на загальну суму 235 тис. грн. Відповідна програма соціальної підтримки громадян затверджена і на 2015-й рік, на її реалізацію виділено кошти в сумі 6,8 млн. грн.», - інформують в ОДА.

Місцевими управліннями праці та соціального захисту населення області обліковано 5132 внутрішньо переміщені сім’ї, або 8254 особи. Щомісячна адресна допомога для покриття витрат на проживання, в тому числі на оплату житлово-комунальних послуг, призначена 7150 особам, а виплата грошової допомоги, яка надійшла з державного бюджету, склала 11 млн. 600 тис. грн. Крім того, до районних і міських управлінь праці та соціального захисту населення звернулася 871 особа – одержувач різних видів державної допомоги родинам з дітьми, які приїхали з АРК та Донецької і Луганської областей. 795 заявникам за новим місцем проживання вже призначено державну допомогу.

Як повідомляв Житомир.info, станом на 11 лютого в Житомирську область прибуло 6759 вимушених переселенців.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі