Влада

Житомирська облрада просить передати майно ОДТРК у комунальну власність

23 March 2015, 10:40

 Депутати Житомирської обласної ради просять встановити законодавчі норми, що передбачають механізм передачі майна ОДТРК до комунальної власності.

Про це повідомляє прес-служба облради.

Звернення до Верховної Ради України щодо проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо суспільного телебачення і радіомовлення (реєстраційний № 1357) Житомирська обласна рада ухвалила на 30 сесії.

«13 січня 2015 року Верховна Рада України в першому читанні прийняла проект Закону про внесення змін до деяких законів України щодо суспільного телебачення і радіомовлення України (реєстр. № 1357). Законопроектом передбачається, що майновою базою для формування публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України» стане майно обласних державних телерадіокомпаній, які підлягатимуть фактичній ліквідації. Громадськість і трудові колективи регіональних телерадіокомпаній сьогодні серйозно стурбовані самим процесом переходу від державного до суспільного мовлення, і, зокрема, передачею майна», - йдеться у зверненні.

Облрада нагадує, що обласні державні телерадіокомпанії є «затребуваними серед загальноукраїнських мовників» і загальнопоширеною є практика висвітлення в прямому ефірі пленарних засідань сесій місцевих рад державними і комунальними телерадіокомпаніями.

«Звертаємо увагу, що діяльність комунальних мовників була б значно успішнішою, якби вони отримали у своє розпорядження майнові комплекси державних телерадіокомпаній. Зі змісту вказаного вище проекту вбачається, що регіональні державні мовники фактично припинять своє мовлення, хоча більшість нерухомого майна державних телерадіокомпаній було створено зусиллями місцевих органів влади і профінансовано коштом громади, без допомоги держави. Тож в умовах задекларованого курсу держави на децентралізацію важко пояснити віднесення майна обласних державних телерадіокомпаній до державного публічного акціонерного товариства «Національна суспільна телерадіокомпанія України», - наголошують депутати.

Вони вважають, що питання рухомого і нерухомого майна державних телерадіокомпаній «буде наріжним каменем подальшого ефективного мовлення», а регіональних мовників можна зберегти, надавши їм фінансування з місцевих бюджетів.

«Враховуючи вищевикладене, просимо під час розгляду в другому читанні проекту Закону про внесення змін до деяких законів України щодо суспільного телебачення і радіомовлення (реєстраційний № 1357) встановити законодавчі норми, які б передбачали механізм передачі рухомого і нерухомого майна обласних державних телерадіокомпаній до комунальної власності обласних рад», - звертаються житомирські депутати до Верховної Ради.

Як повідомляв Житомир.info, контракт з нинішнім керівником Житомирської державної телерадіокомпанії Василем Головецьким продовжений до кінця 2015 року.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі