Події

Житомирська податкова попереджає про псевдокерівників, які вимагають гроші від підприємців

31 March 2015, 09:39

Наприкінці березня цього року на стаціонарні та мобільні телефони суб’єктів господарювання – юридичних та фізичних осіб Житомирщини - почали надходити телефонні дзвінки від невідомих осіб, які намагаються шахрайським шляхом виманювати грошові кошти, представляючись керівником податкової служби.

Про це Житомир.info повідомив інформаційно-комунікаційний відділ Державної фіскальної служби.

Зокрема, вказані особи телефонують з номерів мобільних операторів і представляються керівниками податкових інспекції та вимагають перерахувати кошти на банківський рахунок, щоб уникнути перевірки.

Головне управління ДФС у Житомирській області звертається до суб’єктів господарювання з проханням бути пильними і не піддаватися на провокації.

Адже головна задача шахрая – викликати стресовий стан людини.

Для того, щоб не потрапити «на гачок»  шахрая:

- негайно, в будь який час доби, телефонуйте в міліцію за номером 102 або відділ внутрішньої безпеки ГУ ДФС у Житомирській області (0412) 418-002;

- «гаряча» телефонна лінія  ДФС України  «Пульс» (044) 284-00-07.

За вказані протиправні дії передбачена відповідальність згідно з чинним законодавством, - нагадують податківці.

Зрозуміло, що убезпечити себе від усіх видів шахрайств з мобільними телефонами неможливо, проте понизити рівень ризику, зберегти свої гроші – цілком реально.

Як повідомляв Житомир.info, 28 березня голова Житомирської районної ради Тетяна Парфентієва повідомила у Facebook, що шахрай під виглядом заступника керівника міської фіскальної служби пропонує за 4 тис. грн. узгодити питання «раптової» перевірки.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі