Культура

У Житомирі визначили сімох лауреатів премії імені Огієнка

31 March 2015, 16:33

У Житомирі назвали імена сімох лауреатів щорічної премії ім. І. Огієнка, заснованої Житомирською облдержадміністрацією, Всеукраїнським товариством І. Огієнка та Національною Спілкою письменників України.

Про це повідомляє прес-служба Житомирської обласної державної адміністрації.

До складу комітету з присудження премії входять представники влади, науковці, громадські діячі тощо.

У галузі літератури премією нагороджено письменника, учасника АТО із серпня 2014 року Григорія Цимбалюка. На здобуття премії були представлені його книги «Іпостасі», «Сага про камінь», «Лицар нескореного духу: спогади про Євгена Концевича».

Викладач ЖДУ ім. Івана Франка, заслужений діяч польської культури, професор, доктор філологічних наук Володимир Єршов отримає нагороду у  галузі науки. На розгляд журі були представлені такі наукові праці: «Волинські полоністичні студії», «Польська мемуаристична література Правобережної України доби романтизму», «Польська література Волині доби романтизму».

Премію ім. І.Огієнка у галузі мистецтва присуджено житомирському художнику Валерію Радецькому.

У галузі освіти лауреатами стали доктор права, приват-доцент Українського Вільного Університету (Мюнхен, ФРН), дослідник, письменник Олександр Панченко та поет, літературознавець, культуролог, культурно-громадський діяч, заслужений працівник культури України Володимир Вознюк.

У галузі громадської, політичної та духовної діяльності також 2 лауреати: викладач народознавства, етнографії і журналістики ЖДУ ім. І. Франка Марія Масловська та економіст і правознавець Борис Войцехівський.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі