Політика

У Житомирській області Партія регіонів очищує свої ряди

25 February 2008, 13:11

22 лютого у Житомирі відбулася конференція  обласного відділення Партії регіонів під головуванням народного депутата України, голови Житомирського обласного відділення Партії регіонів Миколи Присяжнюка. Участь  в ній прийняли поміж народних депутатів, голови районних і міських партійних організацій, депутати обласної, міських і районних рад та члени Партії регіонів з усієї області.

Серед питань, які обговорювалися – політична ситуація в країні, позиція Партії регіонів стосовно вступу України до НАТО та СОТ, діяльність регіоналів у парламентських комітетах та перспективи діяльності партійних структур.

Було винесено на порядок денний конференції і ще одне питання, яке викликало посилений  інтерес у представників ЗМІ: про відкликання депутатів обласної ради А.А.Савчука та О.В.Рудовського і дострокове припинення їх повноважень, як депутатів місцевих рад. Крім того, А.Савчук і О.Рудовський були звільнені з посад голів Брусиловської та Ружинської районних партійних організацій.

Тижнем раніше рішенням Ради Житомирського обласного відділення Партії регіонів вказаних осіб було виключено з лав партії за дискредитацію звання члена партії.

Цього ж дня рішенням конференція обласне відділення Партії регіонів позбулося свого заступника. За порушення і невиконання рішень вищих та регіональних партійних органів, дискредитацію звання члена партії, здійснення неефективних політичних заходів, неодноразову відкриту підтримку політичних опонентів М.Є.Якименко був виключений з членів Партії регіонів та зміщений з посади заступника голови обласного відділення Партії регіонів.

Голова Житомирського обласного відділення Партії регіонів Микола Присяжнюк так прокоментував кадрові ротації в партії: «Подія, звичайно, неприємна як для партійців, так і для мене особисто, як керівника партійної організації.  Однак, ніякої трагедії тут нема. Кожен депутат має право на свою власну позицію, і ми поважаємо це його право. Але якщо ця позиція не співпадає з позицією партії, він просто здає партійний квиток і далі сам вирішує, яка політична сила йому до вподоби. Це звичайний  природний процес очищення партійних рядів».

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі