Події

Дві київські фірми заблокували тендер Житомирської облради на харчування дітей, постраждалих від аварії на ЧАЕС

7 April 2015, 13:13

 Дві фірми заблокували проведення тендер на закупівлю послуг з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Житомирської області.

Про це повідомляє прес-служба Житомирського обласного відділення Антимонопольного комітету з посиланням на прес-службу АМКУ.

«Прийнято до розгляду скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "ПРОДВСЕСВІТ" щодо порушення Департаментом праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації законодавства під час проведення закупівлі – "Послуги щодо забезпечення харчування за контрактом (послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Житомирської області), 7 лотів" за державні кошти та призупинено процедуру закупівлі на строк до винесення рішення за скаргою.

Прийнято до розгляду скаргу товариства з обмеженою відповідальністю "МІРАЖ ТРЕЙД" щодо порушення Департаментом праці та соціального захисту населення Житомирської обласної державної адміністрації законодавства під час проведення закупівлі – "Послуги щодо забезпечення харчування за контрактом (послуги з харчування дітей, потерпілих від Чорнобильської катастрофи, у навчальних закладах, розташованих на територіях радіоактивного забруднення Житомирської області), 7 лотів" за державні кошти та призупинено процедуру закупівлі на строк до винесення рішення за скаргою», - інформує Антимонопольний комітет.

Названі фірми неодноразово були помічені у блокування тендерів, пов’язаних з харчуванням.

Так, сайт «Наші гроші» 19 березня опублікував інформацію про те, що закупівлі харчування Міністерства оборони на суму 866,52 млн грн. заблоковані у зв’язку з оскарженням в Антимонопольному комітеті.

«У березні АМКУ отримав низку скарг по цих тендерах від двох фірм – ТОВ «Міраж Трейд» і ТОВ «Час Мрій». На сайті АМКУ наразі є інформація про 13 скарг. Які умови закупівель оскаржують поки невідомо. Розгляд більшості скарг мав відбутися 16 березня. До винесення рішення по скаргах всі ці закупівлі призупинені. Фірма «Міраж Трейд» зареєстрована у вересні 2013 року в Києві і записана на Івана Ястреба. Ця фірма також блокувала харчові тендери Міноборони скаргами в АМКУ», - йдеться у повідомленні.

Товариство з обмеженою відповідальністю «ПРОДВСЕСВІТ», яке знаходиться за адресою: м. Київ, вул. Чигоріна, 12, кім. 15/16, у березні цього року своєю скаргою заблокувало проведення тендеру відділом освіти Сарненської районної державної адміністрації Рівненської області щодо закупівлі послуги забезпечення харчування за контрактом (одноразове гаряче харчування учнів 1-4 кл., дітей-сиріт, дітей з малозабезпечених сімей).

Відповідне рішення колегії АМКУ з розгляду скарг опубліковане на сайті Антимонопольного комітету.

Цікаво, що за цією ж адресою (м.Київ, вул. Чигоріна, 12, кім. 15/16) зареєстроване ще одне товариство з обмеженою відповідальністю «Цикломен-Н», яке у березні цього року скаржилося в Антимонопольний комітет на порушення державним підприємством «Національна атомна енергогенеруюча компанія Енергоатом» порядку проведення процедури закупівлі – «кондиціонери автономні для ВП ЗАЕС - 79 од.».

Нагадаємо, наприкінці минулого року Житомирська облрада через блокування тендеру не змогла купити МРТ за 19 млн.грн. У березні сесія обласної ради виділила вже 30 млн.грн. на купівлю магнітно-резонансного томографа.

«Я вважаю, що хтось має нести відповідальність: якщо програла фірма і заблокувала (тендер), то треба якісь штрафні санкції чи ще щось, бо зараз ніякої відповідальності за блокування немає», - наголосив заступник голови обласної ради Руслан Годований.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі