Суспільство

У Житомирській області шукають роботу 490 демобілізованих

3 May 2015, 15:00

З початку року до міських та районних центрів зайнятості Житомирської області звернулися 490 звільнених в запас військовослужбовців, які були призвані на службу під час мобілізації.

Про це повідомляє відділ організаційної та інформаційної роботи Житомирського регіонального центру зайнятості.

Відповідно до статі 43 Закону України «Про зайнятість населення», 461 особі даної категорії надано статус безробітного та відповідно до статей 22 та 23 Закону України «Про загальнообов’язкове державне соціальне страхування на випадок безробіття» 418 призначено допомогу по безробіттю.

Вже вирішено питання зайнятості 13 демобілізованих військовослужбовців. Шестеро осіб скористалися правом на проходження професійного навчання за направленням служби зайнятості.

Основною потребою воїнів після повернення додому є облаштування та налагодження повсякденного життя, - відзначають у центрі зайнятості. Для тих, хто повернувся з АТО,   працевлаштування є чи не найголовнішим у складному процесі їх соціальної адаптації, адже відчуття потрібності відіграє важливу роль у зміцненні морального духу учасників бойових дій.

Усі демобілізовані військовослужбовці при звернені до служби зайнятості мають право отримати соціальні послуги щодо сприяння працевлаштуванню, зокрема, пошук підходящої роботи та сприяння у працевлаштуванні та допомогу в організації підприємницької діяльності.

Проблемами, що ускладнюють процес працевлаштування демобілізованих часників АТО, є наявність тривалої перерві у роботі, відсутність або несвоєчасність надання психологічної підтримки, пропозиції посад невідповідних спеціалізації та низький рівень заробітної плати на запропонованих вакансіях.

Для вирішення питання працевлаштування звільнені в запас військовослужбовці, які були призвані на службу під час мобілізації, можуть звертатися до будь-якого центру зайнятості незалежно від зареєстрованого місця проживання чи перебування.

Як повідомляв Житомир.info, голова Житомирської ОДА розпорядився вивчити потреби сімей учасників АТО для надання медичної та соціальної допомоги.

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі