Влада

Житомирський міськвиконком заплатить майже 1,5 млн. грн. за громадський порядок та безпеку

5 May 2015, 13:31

Житомирський міськвиконком замовив послуги з забезпечення безпеки життєдіяльності, благоустрою, законності та громадського порядку у місті на суму 1 млн. 443,5 тис. грн.

Відповідне оголошення про прийняття пропозиції опубліковане на сайті Державних закупівель.

В кінці березня виконком Житомирської міської ради оголосив тендер на послуги у сфері громадського порядку та громадської безпеки, які мали б надаватися з травня по грудень 2015 року.

30 травня стали відомі результати проведених відкритих торгів, згідно яких переможцем стало управління Державної служби охорони при УМВС України в Житомирській області, співробітники якого у 2015 році надаватимуть послуги з забезпечення безпеки життєдіяльності, благоустрою, законності та громадського порядку у місті на суму 1 млн. 443,5 тис. грн. Крім управління ДСО при УМВС в Житомирській області, у тендері приймало участь управління ДСО при УМВС в Рівненській області, яке оцінило свої послуги дещо дорожче – 1 млн. 553,5 тис. грн.

В тендерній документації зазначені функції, які виконуватиме надавач послуг з забезпечення громадського порядку та громадської безпеки:

- участь в забезпеченні виконання рішень міської ради, виконавчого комітету, розпоряджень та доручень міського голови (заступника) з питань, що стосуються громадського порядку та безпеки життєдіяльності громадян, дотримання правил благоустрою, торгівлі, підтримання в належному санітарному стані території міста, правомірного розміщення рекламних матеріалів;

- участь у забезпеченні громадського порядку під час проведення масових акцій;

- своєчасне та достовірне інформування служб життєзабезпечення та відповідних організацій, в тому числі, про виникнення надзвичайних ситуацій;

- забезпечення охорони будівель органів місцевого самоврядування, об’єктів комунальної власності;

- участь у забезпеченні охорони території, об’єктів, особистого майна громадян під час виникнення надзвичайних ситуацій;

- участь у забезпеченні проведення карантинних заходів при виникненні епідемій, епізоотій тощо;

- сприяння органам внутрішніх справ у забезпеченні законності, громадського порядку та безпеки життєдіяльності громадян;

- надання допомоги органам внутрішніх справ у виконанні обов’язків міліції, передбачених Законом України «Про міліцію»;

Згідно тендерної документації, надавач послуг повинен мати власний (не орендований) централізований пульт охорони (моніторингову станцію); мати технічну можливість встановити в адміністративних будинках за адресами: майдан ім. С.П.Корольова,7, вул. Гагаріна,18, вул. Лятошинського, 15-б, вул. Михайлівська, 4 технічні засоби охорони, кнопки тривожного виклику, підключити їх до власного централізованого пульту охорони, а також можливість технічно обслуговувати та реагувати на тривожні виклики мобільними групами.

Переможець тендеру має забезпечити (при необхідності) особовий склад табельною вогнепальною зброєю та спеціальними засобами оборони для якісного та належного забезпечення охорони громадського порядку і безпеки громадян.

Для надання необхідних послуг переможець тендеру повинен мати у штаті не менше 20 працівників, не менше 5 (п’яти) груп швидкого реагування та відповідний транспорт, а у необхідних випадках повинен забезпечити кількісний склад охорони додатковими силами. Основним постом є адміністративне приміщення Житомирської міської ради, охорона та чергування на якому здійснюється цілодобово. Для охорони адмінприміщення Житомирської міськради необхідно 5 працівників. Для забезпечення виконання розпоряджень міського голови, рішень міської ради та виконавчого комітету, що стосуються громадського порядку та безпеки життєдіяльності громадян, необхідна група від 3 чоловік і більше. Для забезпечення належного санітарного стану території міста, правил благоустрою на території міста, ліквідації стихійної торгівлі потрібна теж група від 3 чоловік і більше.

У випадку виникнення необхідності негайно відреагувати на правопорушення, припинити порушення громадського порядку, може бути створена тимчасова група. Надавач послуг повинен забезпечити прибуття такої групи до об’єкту охорони у нічний час не більше ніж за 5 хвилин, у денний – не більше ніж за 10 хвилин.

Як повідомляв Житомир.info, у 2012 році за охорону громадського порядку та безпеку влада Житомира заплатила майже 1,2 млн. грн. Тоді в тендері на вказані послуги теж приймали участь два учасника: управління ДСО при УМВС у Житомирській та Рівненській областях.

Нагадаємо, у 2008 році у Житомирі був створений окремий муніципальний підрозділ Житомирського міжрайонного відділу ДСО УДСО при УМВС України в області. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі