Події

У Житомирській області викрили підпільний конвертаційний центр з обігом в 1 млрд. грн.

4 June 2015, 09:14

Співробітниками податкової міліції Житомирської області спільно з обласною прокуратурою виявлено та нейтралізовано підпільний синдикат, який надавав послуги з незаконного формування податкового кредиту та переведення безготівкових коштів у готівку, осередок якого знаходився в іншому регіоні.

Про це Житомир.info повідомили у секторі комунікацій ГУ ДФС у Житомирській області.

Суть злочинної схеми полягала у наданні послуг з ухилення від сплати податків реально діючим суб’єктам підприємницької діяльності шляхом незаконного формування податкового кредиту від фіктивних суб’єктів підприємницької діяльності, створенні ланцюга транзитних та фіктивних СПД.

Послугами конвертаційного центру користувалися підприємці з багатьох регіонів України. Тільки протягом 2014 року нелегальний оборот склав близько 1 мільярда гривень. Державний бюджет таким чином втратив  у вигляді податків та платежів більше 150 млн. грн.

Координатори незаконного бізнесу використовували у своїй діяльності півсотні фіктивних підприємств.

У ході санкціонованих судом обшуків, які проводились в містах Кіровоград, Харків, Миколаїв, Одеса та ін., в місцях здійснення незаконної діяльності вилучено 54 печатки фіктивних підприємств, 2 факсиміле, 17 системних блоків, ключі доступів до клієнт-банків, 2,5 млн. грн. готівки, близько 20 тис. дол. США. На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 7,5 млн. грн.

Слідчим управлінням фінансових розслідувань Головного управління ДФС у Житомирській області здійснюється досудове розслідування кримінального провадження, зареєстрованого у Єдиному реєстрі досудових розслідувань за ознаками кримінального правопорушення, передбаченого  ч.5 ст.27, ч.3 ст.212 Кримінального кодексу України «Пособництво в ухиленні від сплати податків, зборів, обов’язкових платежів», за яке передбачено покарання у вигляді накладення штрафу від п’ятнадцяти тисяч до двадцяти п’яти тисяч неоподаткованих мінімумів доходів громадян з позбавленням права обіймати певні посади чи займатися певною діяльністю на строк до трьох років з конфіскацією майна.

Як повідомляв Житомир.info, в листопады 2014 року в Житомирі нейтралізували міжрегіональний конвертаційний центр, загальний оборот якого за півтора роки перевищив 2 мільярди гривень

Фото - ГУ ДФС у Житомирській області

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі