Місто

Прихожани житомирського костьолу проти будівництва, яке розпочалось на розі вулиць Київської та Театральної

25 June 2015, 10:50

Влітку біля Семінарійського костьолу на розі вулиць Київської та Театральної у центрі Житомира розпочалися будівельні роботи. Парафіяни обурені будівництвом перед храмом, а тому звернулися до влади за роз’ясненнями.

Звернення від імені прихожан парафії св. Йоана з Дуклі за підписом голови парафіяльної ради Мирослава Вітковського від 18 червня 2015 року є у розпорядженні Житомир.info.

У зверненні до в.о. мера Житомира Любові Цимбалюк прихожани просять пояснити, що саме будується перед культовою спорудою – пам’яткою архітектури. Люди обурені початком будівництва перед храмом та просять припинити будівельні роботи біля костьолу.

«Наразі офіційної відповіді від влади ми ще не отримали. Нині даним питанням займається безпосередньо архієпископ Житомирської дієцезії», - розповів журналісту Житомир.info Мирослав Вітковський, який також підтвердив, що у костьолі знають про наміри встановити на цьому місці пам’ятник польському державному діячу та музиканту Ігнацію Яну Падеревському.

Ситуацію з будівництвом прокоментував католицькому сайту CREDO речник Провінції святого Михаїла Архангела бр. Патрик Оліх OFM. Він переконаний, що не варто ставити перед католицьким храмом пам’ятник Ігнацію Яну Падеревському, який не є церковним діячем.

«Польське товариство хоче встановити перед храмом пам’ятник особі, яка неоднозначно сприймається українським суспільством і не вписується в духовність Католицької Церкви», — прокоментував священник, який переконаний, що пам’ятник Падеревському потрібно перенести в інше місце.

Нагадаємо, рішення про надання згоди Генеральному консульству Республіки Польща у м. Вінниці на організацію благоустрою території на розі вулиць Київської та Театральної шляхом встановлення пам’ятника видатному державному діячу у Республіці Польща та музиканту Ігнацію Яну Падеревському було прийняте Житомирським міськвиконкомом 16 жовтня 2013 року.

Як повідомляв Житомир.info, відповідно до презентованої схеми, висота пам’ятника буде становити 5,5 метра: 2,5 метра - скульптура та 3 метри п’єдестал. До семигранного постаменту діаметром 1,1 метра вестимуть сім сходинок. 

Фото з архіву редакції

Будівельники, які в даний час біля костьолу на розі вулиць Київської та Театральної споруджують фундамент, відмовились розповісти журналісту, що саме будують у центрі міста

Фото Андрія Дідківського

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі