Місто

Ініціативні житомиряни пишуть листи міністру культури та в.о. мера щодо пам’ятника Падеревському

26 June 2015, 12:55

Ініціативна група громади міста Житомира 25 червня направила звернення до в.о. міського голови Любові Цимбалюк з вимогою негайно зупинити будівельні роботи на розі вулиць Театральної та Київської біля римо-католицького храму.

У листі, яке є в розпорядженні Житомир.info, житомиряни просять створити робочу групу для вивчення доцільності встановлення пам’ятника Падеревському у центрі міста, а також провести громадські слухання з цього приводу.

«І.Я. Падеревський за роки свого життя не відзначився діяльністю на користь міста Житомира та його мешканців. Крім того, даиій пам’ятник не вписується в архітектурну композицію з пам’яткою архітектури - Семінарійським костелом. Слід також зазначити, що фактична забудова не відповідає проекту, представленому у 2013 році, що викликає значне занепокоєння та підозру у незаконності встановлення даного пам’ятника у центрі Житомира», - переконують представники ініціативної групи громади Житомира.

Також житомиряни направили лист щодо встановлення пам’ятника міністру культури В’ячеславу Кириленку, в якому просять об’єктивно дослідити дане питання з врахуванням неоднозначності постаті Падеревського та законодавства про охорону пам’яток архітектури.

Як повідомляв Житомир.info, прихожани житомирського костьолу проти будівництва, яке розпочалось на розі вулиць Театральної та Київської. 

Житомир.info

Підписуйтесь на Житомир.info в Telegram
Матеріали по темі